Yozgatlı beşizler, 2. yaş gününü kutladı

Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesinde yaşayan beşizlerin ikinci yaş günü kutlandı

Yozgatlı beşizler, 2. yaş gününü kutladı
22 Temmuz 2014 Salı 15:58 tarihinde eklendi.

İbrahim ve Özlem Bulut çiftinin prematüre olarak dünyaya gelen beşizleri ikinci yaş günleri, Akdağmadeni İstanbulluoğlu Mahallesi'ndeki evlerinde kutlandı. Baba İbrahim Bulut, beşiz çocuklarının ikinci yaş gününü kutladıklarını belirterek, çok mutlu olduklarını söyledi. Baba Bulut, "Durumları gayet iyi, sağlıklılar ama bakımları şimdi daha da zorlaştı. Evde tek başımıza baş gelemiyoruz. Evde durmayı istemiyorlar, dışarı çıkmayı istiyorlar. Biz de fırsat buldukça dışarıya çıkarıp gezdirip eğlendirmeye çalışıyoruz." dedi.

Anne Özlem Bulut da aynı ifadeleri kullanarak, "Allah’a şükür sağlıklı, sıhhatli bir şekilde ikinci yaş günlerine geldik. İnşallah nice yaş günlerini görürüz." şeklinde konuştu.
Akdağmadeni Belediyesi'nin geçtiğimiz aylarda kendisine yardımcı olması için bakıcı görevlendirdiğini söyleyen anne Bulut, "Çocuklar büyüyünce bakımları da zorlaştı. Bakıcı ile birlikte zamanımızın tamamını çocuklar ile geçiriyoruz. Sabah saat yedide uyanıyorlar. Mama ve yemek yiyorlar, oyun oynuyorlar. Öğleyin saat 12.00'de uyuyorlar. Bir iki saat uykuları var. Uyanıyorlar oyun oynuyoruz. Dışarı çıkabilirsek dışarı çıkabiliyoruz. Yemeklerini yiyorlar, süt içiyorlar. Mümkün olduğunca birbirlerine zarar vermemeleri için uğraşıyoruz çünkü birbirlerine zarar vermeye çalışıyorlar. Birbirlerini ısırıyorlar." diye konuştu.

Bakıcı olmasa işlerinin çok zorluğunu anlatan anne Bulut, şöyle dedi: "Bakıcı sayesinde biraz daha rahatladım. Bakıcının çalışma süresi bu hafta sonu bitiyor. Belediyemiz sağ olsun bize bakıcı gönderdi, 3 aydır rahat nefes alabiliyorum. Belediye başkanımızdan bakıcının görev süresini uzatmasını istiyoruz. Çocuklar ilgi istiyor. Dışarı çıkmak istiyorlar, tek başıma çok zor oluyor."

Akdağmadeni Kaymakamlığının tahsis ettiği kaloriferli evlerinde 6 yaşındaki oğulları Efe ve beşizleri Muhammet Emin, Davut Ege, Ömer Faruk, Yunus Kerem ve Zeynep Muhteber ile yaşayan Bulut ailesi, bebeklerin günlük ihtiyaçlarının ilk aylara göre azaldığını ifade etti. 


CİHAN