Yozgat'ta kardeş kavgası: 2 ölü, 2 yaralı

Yozgat'ın Yerköy ilçesine bağlı Elmahacılı köyünde kardeşler arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıktığı iddia edilen kavgada, 2 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.

21 Ekim 2013 Pazartesi 18:02 tarihinde eklendi, 1.208 kez okundu.

Olay, Yerköy ilçesine bağlı Aşağı Elmahacılı köyünde meydana geldi. Necmettin, Muttalip ve Hamza Kaya kardeşler, arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan kavgada bıçaklar kullanıldı.

Aldıkları bıçak darbeleri ile ağır yaralanan kardeşlerden Muttalip ile Hamza Kaya kardeşler kaldırıldıkları hastanede hayatını kaybetti, hafif yaralanan Necmettin Kaya ile oğlu Rıza Kaya ise tedavilerinin ardından çıkarıldıkları mahkemede tutuklandı.

İddiaya göre Kaya kardeşler arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan tartışma daha sonra bıçaklı kavgaya dönüştü. Kavgada Necmettin Kaya (67) ve oğlu Rıza Kaya (42), hafif yaralanırken, vücutlarının çeşitli yerlerinden bıçak darbeleri alan Muttalip (60), Hamza Kaya (58), ağır yaralandı.

112 Acil Sağlık ekipleri tarafından ilçe Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Kaya, kardeşler doktorların tüm çabalarına rağmen kurtarılamadı. Necmettin Kaya ile oğlu Rıza Kaya, hastanedeki tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Cinayet zanlıları Necmettin Kaya ile oğlu Rıza Kaya çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.


CİHAN