Yozgat’ta kısa dönem erler yemin etti

Yozgat İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli 357. kısa dönem 159 er, düzenlenen törenle yemin etti.

Yozgatta kısa dönem erler yemin etti
28 Kasım 2014 Cuma 14:41 tarihinde eklendi, 2.843 kez okundu.

Yozgat İl Jandarma Komutanlığı'nda düzenlenen yemin törenine Yozgat Vali Vekili Yavuz Güner, İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, Vali Yardımcısı Adnan Daldal, İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar, daire müdürleri, İl Jandarma Komutanlığında görevli subay ve astsubaylar ile yemin eden erlerin yakınları katıldı.

Törende askerlerin yemin etmesinden sonra bir konuşma yapan İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, anne babalara seslenerek, askerliğin önemine değindi. Albay Yıldırım, “Genç silah arkadaşlarım ve evlatlarım sizler biraz önce milletimiz ve bağımsızlığının sembolü olan şanlı bayrağımızın gölgesinde anne, baba ve kıymetli konukların huzurunda silah arkadaşlarınızla omuz omuza gerektiğinde vatan, cumhuriyet ve vazife uğrunda seve seve canınızı vereceğinize namus ve şerefiniz üzerine and içtiniz. İçtiğiniz bu and vatan ve millet sevgisi vazife namus ve şeref anlamında olup dürüstlüğün emirlere mutlak itaatın simgesi ve kahraman Türk ordusuna mensup olduğunuzun kabul belgesidir." diye konuştu.

Asker yakınları ise cep telefonu ve kameralarla kendi askerlerini çekmek için adeta birbirleri ile yarıştı. Asker yakınları, çocuklarını asker olarak görmekten büyük gurur duyduklarını belirterek, mutlu olduklarını ifade etti.


CİHAN