YSK'dan seçimlerde bir ilk!

Anayasa yazım komisyonları tartışmalarla çalışmalarını sürdürüyor

YSKdan seçimlerde bir ilk!
24 Kasım 2012 Cumartesi 09:50 tarihinde eklendi.

Uzlaşma 2 no’lu yazım komisyonunun AK Partili Mustafa Şentop başkanlığında gerçekleştirilen önceki günkü toplantısında, komisyon, engelli ve özel koruma gerektiren toplum kesimleriyle ilgili “Özel olarak korunması gereken kesimlerin hakları” başlıklı maddeyi uzlaşma ile kabul etti.


Buna göre devlet, “gençlerin, yaşlıların, engellilerin, sürekli hastaların, harp ve vazife şehitlerinin yakınlarının, malul ve gazilerin, dul ve yetimlerin ve özel olarak korunması gereken diğer toplum kesimlerinin haklarını korumak, bunların insan onuruna yaraşır bir hayat sürdürmesini ve toplum hayatına etkin şekilde katılmalarını sağlamak amacıyla gerekli tedbirleri” almakla yükümlü olacak. Kabul edilen madde uyarınca özel olarak korunması gereken toplum kesimlerinin siyasi hayata katılmasını kolaylaştırıcı tedbirleri almak da devletin görevleri arasında yer alacak.
 
YSK çalışıyor
 
AK Partili komisyon üyesi Mustafa Şentop, toplantı sonrasında gazetecilerin soruları üzerine, YSK’nın yeni çalışması hakkında bilgi verdi. Şentop YSK’nın çalışması kapsamında oy kullanmaya gidemeyecek durumda olanların ayağına oy sandığının gideceğini söyledi. Şentop, “YSK’nın ilk defa uygulayacağı mobil sandık uygulaması ile evinden çıkamayacak olanlar için mobil sandık hazırlanacak. Seçim çevrelerinde yatalak olan oy kullanmaya gidemeyecek durumda olanların listesi belirlenecek. Seçimlerde bu kişilerin evlerine gidilip oy kullanmaları sağlanacak” dedi.

Vatan Gazetesi