'Yüce Divan'ın önünü kapatıyor'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın 17 Aralık’ta gerçekleştirilen yolsuzluk ve rüşvet operasyonun ardından Yüce Divan’ın önünü kapatmak için her türlü yolu denediğini söyledi.

Yüce Divanın önünü kapatıyor
04 Ocak 2014 Cumartesi 16:44 tarihinde eklendi.

MHP Lideri Devlet Bahçeli, Bursa’nın Orhangazi ilçesinde partisinin ilçe teşkilatı tarafından Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen Aday Tanıtım Toplantısı’na katıldı. İşadamı Mehmet Topçu’yu Orhangazi Belediye başkan adayı olarak açıklayan Bahçeli, Orhangazililerden destek istedi. Bin 396 seçim çevresinde seçimlere katıldıklarını ifade eden Bahçeli, hazırlıkları çok önceden başlattıklarını kaydetti.

Bahçeli, şöyle konuştu: “MHP kucaklayabildiği değerli şahsiyetlerle, kendi bünyesinden yetiştirdiği değerli kadrolarla bin 396 seçim çevresinde tek başına seçimlere katılacaktır. Hiçbir siyasi parti ile işbirliği yapmayacaktır. Bunu da mümkün görmemekteyiz. Ancak, hangi siyasi partiden olursa olsun, bu seçimde değerlendirmeleri ile MHP ile kucaklaşmak isteyen her vatan evladını da buradan kucaklıyoruz. Onun için kapımız herkese açıktır. MHP’nin büyük Türk konağında herkese yer vardır. O sebepten Bursa’da büyükşehir ve ilçelerinde kendi adaylarımızla katılıyoruz ve Mehmet Topçu Bey Orhangazi’de bizim zafer işaretimiz olacaktır.”

Ülkeyi 11 yılı aşkın süredir AK Parti’nin yönettiğini hatırlatan Bahçeli, şunları dile getirdi: “Ben yüzde 51 ile geldim, millet beni tercih ediyor diyerek geriye kalan yüzde 49’u yok farz etmiş ve muhalefete ile ana muhalefeti aşağılayarak iktidarını sürdürmüştür. Hep yüzde 51’in ardına saklanmıştır. Yüzde 51 milli iradeyi kandırmıştır. Göstermelik nohut fasulye ile fukaranın gözünü boyamış ama kendisi yakınlarını, hanedanını beslemiştir. Şimdi 30 Mart 11 yıllık bu siyasi iktidarın bütün çıplaklığı ile milletin önüne çıkmasını sağlayacak olan tarihi bir seçim günüdür. Bu seçimde açılım zırvasıyla milletin nalsı bölündüğünü, bu seçimde aldatmaca ve kandırmacalarla milli ve manevi değerlere sahip çıkıyoruz derken, bu milletin her türlü değerini tahrip eden, andırın ortadan kaldıran, Ne Mutlu Türkum diyene sözünü ortadan kaldırmaya çalışan iktidarın hesap günü olacaktır. Ama bu iktidarın bu ülkenin insanlarını soymanın hesabını vereceği gün olacaktır.”

"KORKUN YOKSA EVLADIN BİLAL’İ ELİNDEN TUT, YÜCE YARGININ ÖNÜNE ÇIK HESAP VER"

“Demokratik açımlı zırvası ile milletimizi bölüyor” diyen Bahçeli, şöyle devam etti: “Şimdi 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvetle mücadelenin başlangıcı olmuştur. 17 Aralık’ta savcılar harekete geçmiş ama kara para aklama, rüşvet, imar istimrarları suçlarının yanında öyle bir noktaya gelinmiş ki burada Recep Tayyip Erdoğan’a doğru bir yolsuzluk yolu açılmıştır. İşte bu yolsuzluk yolunu tıkamak için kendisine karşı bir yargı darbesi yapıldığını, büyük bir komploya karşı karşıya kaldığını, ağlayarak mağdur rolüne soyunarak, kendisine yönelen bir yüce divanın önünü kapatmak için her türlü yolu başvuruyor. Türkiye’de milli irade ile gelmesine rağmen son günlerde bir paralel devlet, iktidara yönelik bir darbenin organizasyonu, çetesinin olduğunu iddia ediyor. Orhangazi’den sesleniyorum, korkun yoksa yargının önünü aç. Korkun yoksa evladın Bilal’i elinden tut, yüce yargının önüne çık hesap ver. Bunları yapamayacaksan bu milleti aldatma. Bu milletin evlatlarına iftira etme, yalan dolanla iktidarı kurtarma gibi aşağılanma faaliyetlerinin içine girme. Eğer varsa bir paralel devlet, senin iktidarında başarını kıskanlar, bu çeleler kimdir, nereden gelmiştir, seninle beraber bu devletin yönetimine nasıl sızmıştır, elinde belge varsa 400 polisle oyalanma, 500 memurla uğraşma, bu çeteleri de ortaya çıkar. Adaletin terazisinde senin yolsuzluğun bir tarafta, ötekinde de çetenin ki olsun. Bu hesabı milletin önünde birlikte verin. Adaletin terazisi yolsuzlukla mücadele olmalı. Öbür terazisinin biri de Türkiye’yi ele geçirmek isteyen iç ve dış odakların hesabını sormak olmalıdır.”

DİLİ SÜRÇTÜ ‘VESAYET’ YERİNE ‘VERASET’ DEDİ

Konuşmasında dili sürçerek 'vesayet' yerine 'veraset' diyen Bahçeli, şöyle konuştu: “Kalktınız yıllarca veraset dediniz, bugünkü iktidara destek verdiniz ama size sıra geldiği zaman her şeye ambargo koyuyorsun, dün sana hizmet edenleri de medyanın bir bölümünü de bugün reddediyorsun. Aziz Orhangazililer, bu seçimler bu yönü ile önemlidir. Aklanma paklanma olmalıdır. Bugünkü iktidar, bakanı ile milletvekilleri ile AKP yöneticiler ile beraber, Türkiye’de üretilmiş ne kadar temizleyici madde varsa onların hepsini bir havuza koymalılar, omosu, akisli neyi varsa girip girip yıkanıp öbür taraftan çıkmalılar. Bu temizlikten kirlenmiş varsa Türk siyasi hayatından silinip gitmelidirler. Recep Tayyip Erdoğan’a; her gün konuşup milleti aldatma, gel hemen Pazartesi günü kendine güveniyorsan evladınla birlikte aşağıladığın sürgün ettiğin savcını önüne çık, ben yanlış yaptım, bu yargı herkese lazımdı, bugün bana lazım oldu, şimdi huzurunuza geliyorum, beni sorgulayın eğer suçluysam Silivri’nin yanına bir de yolsuzluk hapishanesi kur alayını oraya gönder. Bu seçimler bu yönüyle, eğer Recep Tayyip Erdoğan kendini aklatma adına yargıdan kaçarsa, milleten kaçmamalı. Seçimlerde yüzde 51’den aşağı düşürülmeli. Oy kaybı ile bir korkuya daha kapılmalı, cumhurbaşkanlığı hayalinden de kendini kurtarmalı, 2015 seçimlerinden önce de iktidardan tıpış tıpış gideceğinin işareti olmalı.” 


CİHAN