"Yukarıya asılmak istiyoruz"

Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, Elazığspor galibiyetinin yukarıdan uzaklaşmama adına önemli olduğunu belirtti.

Yukarıya asılmak istiyoruz
03 Kasım 2013 Pazar 19:37 tarihinde eklendi.


Akçay, 4-0 kazandıkları Elazığspor maçının ardından yaptığı değerlendirmede, müsabakanın önemini önceden bildiklerini belirterek, "Yukarıyı tutunmak istiyoruz. Yukarıdaki takımlardan çok fazla uzaklaşmadan yukarıya asılmak istiyoruz. Böyle bir dönemde Elazığ ile karşılaştık. Kazandığımız için mutluyuz." dedi.

Maça ‘start tembelliği’ ile başladıklarını dile getiren tecrübeli teknik adam, sözlerine şöyle devam etti: "Top rakipteyken istediğimiz baskıyı biraz daha yükseltmemiz lazım. Yüzde olarak istediğimiz seviyede değiliz. Ancak her maçtan sonra belli bir yüzde ile yukarıya doğru tırmanıyoruz."

Penaltı dışında rakibe pozisyon vermediklerini anlatan Akçay, "İkinci yarı yardımlaşma ve oyuna katkı iyiydi. Kazanmış olmak çok güzel. 10. maçı oynadık, 7 maç kaldı. Kalan bu 7 haftada zorluk derecesi yüksek maçlar oynayacağız. Dolayısıyla önümüzdeki süreç için de önemli bir galibiyet." dedi.

İlk kez forma şansı tanıdığı Kadir Keleş’in de şansını çok iyi kullandığını kaydeden Akçay, bir soru üzerine kaleci Onur’la ilgili ise şunları söyledi: "Trabzonspor için bir şans olan oyuncu. Kaptan ve kaleci olarak çok iyi bir çizgi sürdürüyor. Ama genç insanların inişleri ve çıkışları olabilir. Şuandaki konumundan çok gelecekte Trabzonspor’daki durumu da planlamak lazım."

Tecrübeli teknik adam, attığı gol sonrası geçirdiği sakatlık nedeniyle maça devam edemeyen Yusuf’un bağ dokusunda küçük de olsa bir ödem oluştuğunu belirtti. Akçay, tedavisine başlanan Yusuf’un çok fazla takımdan ayrı kalacağını sanmadığını ifade etti.

Akçay, maç sonrası Bilica ve Olcan arasında yaşanan olayların ise futbol camiasına yakışmadığını vurguladı. Akçay, "Maç sonucu ve öncesi bunları tolere edebilmeliyiz. Çok gülünç bir durum, kabul edilebilir değil." ifadelerini kullandı.

FUTBOLCULARIN GÖRÜŞLERİ

Maça sonradan giren ve bir gol atan genç futbolcu Emre Güral, kazandıkları için takım olarak çok mutlu olduklarını ifade etti. Kimin gol attığının önemli olmadığına değinen Emre, "Onur abiyi tebrik ediyorum. Çünkü penaltıyı kurtarması bizim için kırılma anıydı. Geçen haftaki kaybı telafi ettiğimizi düşünüyordum. İnşaallah bu şekilde devam ederiz." dedi.

Takımda ilk kez forma giyen Kadir Keleş ise yaptığı açıklamada, "Her genç oyuncu gibi ben de çok mutluyum, Trabzonspor formasını taşıdığım için. Trabzonspor formasını giymek bizim hayalimizdi.

Hocamıza teşekkür ediyorum. İnşallah mahcup etmemişimdir." ifadelerini kullandı.


CİHAN