Yüksek hızlı tren hattı için uyarı

Kocaeli Valiliği, TCDD tarafından inşaatı devam eden ve kısa süre sonra deneme seferlerinin başlatılması beklenen Ankara- İstanbul Yüksek Hızlı Tren Projesi ile ilgili uyarı yaptı.

Yüksek hızlı tren hattı için uyarı
26 Kasım 2013 Salı 19:08 tarihinde eklendi.
Açıklamada, yarın sabah saat 09.00'dan itibaren İnönü- Vezirhan ve Vezirhan- Köseköy arasındaki hatta tesislerinin testi için 27 bin 500 volt elektrik verileceğinden, kesinlikle tren hattına yaklaşılmaması istendi.
 
Kocaeli Valiliği'nden 'Çok önemli' uyarısıyla yapılan açıklamada, "Tcdd tarafından yapımı devam eden, Ankara- İstanbul Yüksek Hızlı Tren Projesi kapsamında; İnönü- Vezirhan ve Vezirhan - Köseköy kesimlerinde elektrifikasyon çalışmaları yapılacaktır.

Elektrifikasyon tesislerinin testleri kapsamında, söz konusu hatta, 27 Kasım 2013 Çarşamba günü saat 09.00' dan itibaren 27 bin 500 voltluk yüksek gerilim verilecektir" denildikten sonra şöyle devam edildi:
 
"Can ve mal emniyetinin korunması açısından, elektrikli tren havai hatlarının altında gezinmemek, direklere tırmanmamak, iletkenlere yaklaşmamak ve yere düşen tellere dokunmamak gerekmektedir. Can ve mal emniyetinin korunması için yukarıda belirtilen hususlara titizlikle riayet edilmesi, kamuoyuna saygıyla duyurulur."

DHA