Yüksek Mahkeme'den içki yasağı çıkışı

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Toplantısında bir konuşma yaptı.

Yüksek Mahkemeden içki yasağı çıkışı
30 Mayıs 2013 Perşembe 16:06 tarihinde eklendi, 1.201 kez okundu.
Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Kılıç, ''Bazı kesimlerin hayat tarzlarına yapılan müdahale yorgun vicdanları daha da yoruyor'' dedi.
 
Hükümetin alkol satışına sınır getiren düzenlemesi kamuoyunda büyük tepki çekti. Köşk'e onay için gönderilen yasa tasarısı tartışılırken dikkat çekici bir açıklamada Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'tan geldi.
 
Haşim Kılıç'ın açıklamaları şöyle:
 
"Gerilim öfkeyi, öfke de nefret söylemini beslerken diyalog ve uzlaşma zeminini kaybediyoruz sokakta meydanda, okulda, trafikte, medyada hakim olan şiddet ve gerilim geleceğin Türkiyesi'nin en büyük tehlikesidir.
 
Siyasi ve sosyal tarihimiz anlamsız hayali yüklü düşüncelerle toplumun bazı kesimlerinin hayat tarzına yapılan müdahalelerin izleriyle doludur. Bunlara yeni halkalar eklemek yorgun vicdanları daha da yoruyor.
 
Toplum vicdanı ikna edilmeden atılan adımlar demokratik hukuk devletinin sicilini bozmaktan başka bir sonuç doğurmadı.  Kamu gücünü kullananların hak ihlaline sebep olması kabul edilemez, başkalarının haklarına sahip çıkmak insanlık erdemidir."

DHA