Yüksek yargıda yeni dönem

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, yüksek yargının yapısıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Yüksek yargıda yeni dönem
31 Ekim 2014 Cuma 15:05 tarihinde eklendi.
Bakan Bozdağ, çözüm sürecine ilişkin, "Çözüm sürecini bekleteceğiz demiyorum, kim sivillere, kamu güçlerine saldırırsa, mala, cana zarar verirse bunun karşılığı hukukumuz içinde neyse bu karşılığı görecektir. Çözüm süreci terör eylemi yapmak değildir" dedi.
 
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, bu yıl içerisinde 3 bin 500 hakim ve savcı alınacağını duyurarak, "Bu yıl 3 bin 500 hakim ve savcı alacağız. Yargıtay ve Danıştay'da yeni daireler kurulacak. Yargıtay'da 8, Danıştay'da 2 yeni daire kurulacak. Yargıtay'da 128 , Danıştay'da 39 yeni üye görev yapacak" dedi.
Çözüm sürecine ilişkin Bozdağ, "Çözüm sürecini bekleteceğiz demiyorum, kim sivillere, kamu güçlerine saldırırsa, mala, cana zarar verirse bunun karşılığı hukukumuz içinde neyse bu karşılığı görecektir. Çözüm süreci terör eylemi yapmak değildir" dedi.
 
"ÇÖZÜM SÜRECİNİ BEKLETECEĞİZ DEMİYORUM"
 
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, NTV canlı yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Çözüm sürecine ilişkin Bozdağ, "Çözüm sürecini bekleteceğiz demiyorum, kim sivillere, kamu güçlerine saldırırsa, mala cana zarar verirse bunun karşılığı hukukumuz içinde neyse bu karşılığı görecektir. Çözüm süreci terör eylemi yapmak değildir" diyerek şiddet olaylarının devam etmesi halinde İmralı görüşmelerinin askıya alınabileceğini ifade etti.
 
Bozdağ, MGK'nın rekor seviyede uzun sürmesini ise gündemin yoğunluğun olmasından kaynaklandığını söyledi.
 
"YÜZÜNÜ KAPATMAK, TUTUKLAMA NEDENİ SAYILACAK"
 
İç güvenlik reformuna ilişkin Bozdağ, "AB ülkelerinde olan düzenlemeyi ülkemize taşıyoruz. Molotof ateşli silah sayılacak. Yüzünü kapatmak, tutuklama nedeni sayılacak. Bizim meselemiz vatandaşımızın canını korumak. Türkiye'deki kurallara uyarak istediğiniz gösteriyi yapın" dedi.
 
"CEMEVLERİ İBADETHANE SAYILACAK MI?"
 
"Cemevleri ibadethane sayılacak mı?" şeklindeki soruya, Bozdağ, "İşim gereği bir değerlendirme yapmayı uygun görmem. Ama Alevilere yönelik çok ciddi çalışmalar, çalıştaylar yaptık. Devlet bir muhataplık oluşturdu bu tarihi bir adım. Hükümetimiz bu konuda samimidir" diye yanıt verdi.
 
Hasta tutuklularla ilgili yeni bir düzenleme yapılabileceğini ifade eden Bozdağ, "İnsani bir sorun. İşledikleri ne suç olursa ailelerini bize emanetidir. Biz bütün ihtiyaçlarını yapmak durumundayız" dedi.