Yüksekova ve Şemdinli'de 10 terörist öldürüldü

GENELKURMAY Başkanlığı, Hakkari'nin Yüksekova ve Şemdinli İlçesi'nin kırsal kesimlerinde çıkan çatışmalarda 10 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Yüksekova ve Şemdinlide 10 terörist öldürüldü
05 Ekim 2015 Pazartesi 14:33 tarihinde eklendi.
GENELKURMAY Başkanlığı, Hakkari'nin Yüksekova ve Şemdinli İlçesi'nin kırsal kesimlerinde çıkan çatışmalarda 10 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.
 
Genelkurmay Başkanlığı'nın web sayfasında bulunan 'Yurt İçi Önemli Olaylar' bölümünde yapılan açıklamaya göre, Yüksekova’da devam eden operasyonda çatışmada bölücü terör örgütü üyesi 2 terörist etkisiz hale getirildi. Yol arama çalışması yapan timlerin tespit ettiği 3 mayın/ el yapımı patlayıcının imha edildiği ve bir mağaranın kullanılamaz hale getirildiği ifade edildi. Yapılan açıklamadaki bilgiler şöyle:
 
* Hakkâri / Şemdinli’de, bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından, 34'üncü Hudut Tugay Komutanlığı kışlasına, İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne, İlçe Jandarma Komutanlığına ve Şapatan Jandarma Karakol Komutanlığına uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunulması sonucu çıkan çatışmada bölücü terör örgütü mensubu 8 terörist etkisiz hale getirilmiştir.
 
* Hakkâri / Şemdinli’de yol araması ve mayın/ el yapımı patlayıcı kontrolü esnasında, Tuhi Köprüsü'nde kablo ile tuzaklanmış 6 adet el yapımı patlayıcı (5 adet 12 kg mutfak tüpü ve bir adet küçük tüp) tespit edilmiş ve yerinde imha edilmiştir.
 
* Diyarbakır / Lice’de devam eden operasyonda, 100-150 kilogram patlayıcıya bağlı 1.000 metre kablonun kullanıldığı menfez içerisine yerleştirilmiş el yapımı patlayıcı tespit edilmiş ve yerinde imha edilmiştir.
 
* Van / Özalp’ta, 1 Ekim 2015 tarihinde bölgede icra edilen operasyon esnasında güvenlik güçlerinin görev yapmasını engellemeye çalışan ve teröristlere destek veren 27 şahıstan 22’si serbest bırakılmış, 5'i tutuklanmıştır.

DHA