Yüksekova'da 2 okul yakıldı

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nin Dize ve Yeşildere mahallelerinde bulunan 2 okula, dün gece molotof kokteylli saldırı düzenlendi. Saldırılarda okullarda büyük hasar meydana geldi.

Yüksekovada 2 okul yakıldı
23 Eylül 2014 Salı 13:09 tarihinde eklendi.
Kürt Dili Araştırma ve Geliştirme Derneği, Kürt Dili ve Eğitim Hareketi ile Eğitim- Sen öncülüğünde açılan Kürtçe eğitim veren okulların mühürlenmesinden sonra başlayan okul yakma olayları, dün gece Yüksekova'da devam etti.

İlçede daha önce saldırıya uğrayan 6 okul arasında bulunan Dize Mahallesi'ndeki Hamit Kesici ile Yeşildere Mahallesi'ndeki Atatürk İlk ve Orta Okulu, PKK'nın gençlik yapılanması olarak bilinen Yurtsever Devrimci Gençlik- Hareketi (YDG-H) üyesi oldukları ileri sürülen kişiler tarafından salırıya uğradı. Molotof kokteyli atılarak ateşe verilen okullar polisin toplumlas müdahale aracı olan TOMA ve olay yerine çağrılan itfaiye ekipleri tarafından söndürülürken, her iki okulda da büyük hasar meydana geldi. Onarımda olan bu okulların, yaşanan bu olaylar yüzünden bir kez daha onarıma alınacağı belirtildi.