Yüksekova'da güvenlik görevlilerine silahlı saldırı

HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'nde akşam saatlerinde kimliği belirsiz kişilerin silahlı saldırısına uğrayan 3 güvenlik görevlisi, şehit oldu.

Yüksekovada güvenlik görevlilerine silahlı saldırı
25 Ekim 2014 Cumartesi 16:53 tarihinde eklendi.
Yüksekova İlçesi'nde caddede yüzleri maskeli 2 teröristin silahlı saldırısına uğrayan askerler Ramazan Gülle, Yunus Yılmaz ve Ramazan Köse başlarına sıkılan kurşunlarla ağır yaralandı. Askerlerden 2'si olay yerinde, biri de kaldırıldığı hastanede şehit oldu. 
 
Hakkari Valisi Yakup Canbolat, şehitlerden 2'inin uzman çavuş, 1'inin de er olduğunu açıkladı. Saldırının, Cengiz Topel Caddesi'ndeki bir iş merkezinin önünde gerçekleştiğini kaydeden Vali Canbolat, olayla ilgili geniş çaplı operasyon başlatıldığını söyledi.
 
Şehit askerlerin Harunan Karakolu'nda görevli oldukları ve elektrik malzemesi almak için ilçe merkezine geldikleri belirtildi.
 
GENELKURMAY: 1 UZMAN ÇAVUŞ, 2 ER ŞEHİT
 
Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde akşam saatlerindeki silahla saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada, şehitlerden 2'sinin er, 1'inin uzman çavuş olduğunu açıkladı.
 
Genelkurmay'ın internet sitesine saat 18.00'de konulan açıklama şöyle: "Bölücü Terör Örgütü mensubu silahlı üç terörist tarafından; 25 Ekim 2014 günü saat 16.00'da, Hakkâri İli Yüksekova ilçe merkezinde düzenlenen silahlı saldırı sonucu, bir Uzman Jandarma Çavuş ve iki Jandarma Er şehit olmuştur. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine ve yüce milletimize başsağlığı ve sabırlar dileriz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

DHA