Yüksekova'daki darp olayına inceleme

Kamu Hastaneler Kurumu Daire Başkan Yardımcısı Dr. Orhan Koç, Yüksekova ilçesinde doğumdan sonra ölen kadının yakınları tarafından dövülen Uzman Dr. Soner Pul'a yönelik saldırının kendilerini derinden üzdüğünü söyledi.

Yüksekovadaki darp olayına inceleme
15 Ağustos 2013 Perşembe 17:21 tarihinde eklendi.

 Olayın tüm yönleriyle araştırılacağını belirten Koç, sağlık hizmeti sunarken, sağlıkla şiddetin yan yana gelmesinden dolayı çok üzüldüklerini belirtti.

Hakkari Yüksekova'da yaşanan darp olayının ardından Van'a getirilen doktor ile ilgili incelemelerde bulunmak üzere kente gelen Türkiye Kamu Hastaneler Kurumu Daire Başkan Yardımcısı Dr. Orhan Koç ve beraberindeki heyet, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Olayın meydana gelmesinin ardından Sağlık Bakanlığı'nın talimatıyla hukuk müşaviri ve denetimlerden sorumlu baş denetçi ile Van'a geldiklerini belirten Dr. Koç, "Doktor arkadaşımızı ziyaret ettik, hamdolsun sağlık durumu gayet iyi; bu, bizim için sevindirici bir durumdur. Ancak yaşanan hadise tüm sağlık camiamızı üzmüştür ve tüm vatandaşlarımızı da derinden üzdüğünü biliyorum. Biz sağlık çalışanları 24 saat hizmet veren, fedakarlıkla çalışan, bütün yaşantımızdan özveride bulunarak ailemizden, kendi yaşantımızdan, sağlık hizmeti sunmaya çalışıyoruz. Gerçekten bu sağlık hizmeti sunarken, sağlıkla şiddetin yan yana gelmesinden dolayı çok üzülüyoruz. Bu iki kelimenin yan yana gelmesi çok tahlisiz bir durumdur. Halbuki sağlıkla, şefkat, sağlıkla, merhamet, sağlıkla, hoşgörünün olması gerekir. Aslında sağlık hizmeti sunarken bu kavramlarla bu hizmeti sunuyoruz." dedi.

Yüksekova'daki olayın her yönüyle inceleneceğini dile getiren Koç konuşmasına şöyle devam etti: "Hadise ile ilgili gerek hekim arkadaşımız, gerekse Yüksekova'daki yetkili makamlarla görüşecek ve derinlemesine konuyu inceleyerek yapılması gerekenler konusunda bilgilerimizi alıp makama arz edeceğiz. Bu olayların tekrar yaşanmaması için tüm tedbirlerin alınması konusunda incelemeleri ve değerlendirmemizi yapacağız."


CİHAN