Yüksel Aytuğ özür diledi

Sabah yazarı Yüksel Aytuğ "Kadınlık olimpiyatlarda ölüyor" yazısının yanlış anlaşıldığını belirterek özür diledi.

Yüksel Aytuğ özür diledi
09 Ağustos 2012 Perşembe 10:32 tarihinde eklendi, 1.091 kez okundu.

 

Linç etmeden önce
 
Hayatta hiç bu kadar yanlış anlaşılmamıştım. 
 
Dün bu köşede yazdığım "Kadınlık olimpiyatlarda ölüyor" başlıklı yazı bazı kesimlerce tam tersinden okunmuş. 
 
En başından söyleyeyim, benim amacım olimpiyatlarda güzel kadın vücudu izlemek değil. 
Beni birazcık tanıyan, arşivlerde duran yazılarımı hatırlayanlar bilirler ki; kadın haklarına, kadın ruhuna en fazla özen gösteren erkek yazarlardan biriyim. Her fırsatta kadına şiddeti, kadınların aşağılanmasını kıyasıya eleştirir, elimden geldiğince kadınların sesi olmaya gayret ederim. 
 
Olimpiyatlarda sırf başarıya odaklı olarak, fiziksel görünümleri erkeklere benzetilmeye çalışılan kadınlara öncelikle kadınların karşı çıkmaları gerektiğini düşünerek o yazıyı kaleme aldım. Çünkü bunun, kadınlar üzerinde yeni bir baskı ve aşağılama yöntemi oluşturduğunu düşünüyorum. Tekrar yazıyorum: Kadın sporcuların olimpik başarıları 'erkeğe benzemeye' odaklı olmamalı. Söylediğim işte bu kadar net. Ben kadın ruhunu, kadın zarafetini, analığı müdafaa etmeye çalıştım, hepsi bu. 
 
BEĞENİ REKORU KIRDI 
Neyse ki, beni doğru anlayan çok sayıda okurum var. Gazetemizin internet sitesinde ve Facebook sayfasında söz konusu yazıyla ilgili rekor 'beğeni' oranı da bunu belgeliyor. 
 
Tüm bunlara rağmen, istemeden de olsa, yanlış anlaşılmadan kaynaklı olarak da gelişse, üzmüş ya da kırmış olabileceğim tüm kadınlar ve kadın sporcularla birlikte, dünyada benim gibi kadınlığı önemseyen herkesten özür dilerim. 
 
Yüksel Aytuğ/Sabah Günaydın