Yunan adalarına kapıda vize

Yunanistan tarafından başlatılan kolaylaştırılmış vize uygulaması, Rodos ve Kos adaları için başladı.

Yunan adalarına kapıda vize
07 Haziran 2012 Perşembe 19:23 tarihinde eklendi, 2.736 kez okundu.

Yunan kaynaklarından alınan bilgiye göre, Yunanistan'ı ziyaret edecek umuma mahsus pasaport sahibi Türk vatandaşlarının, 15 günü aşmayacak seyahatleri için, sınırda süratli vize almasına sağlayacak pilot uygulamasına ilk aşamada gümrük ve pasaport kontrol noktası bulunan 2 Yunan adası olan Rodos ve Kos'ta (İstanköy) başlandı. 

     
Gelecek hafta söz konusu adaların limanlarında vize işlemleri için gerekli elektronik cihazların da yerleştirilmesiyle işlemlerin kolaylaştırılacağı bildirildi. 
     
Yunan turizmini geliştirmek için başlatılan pilot uygulamaya, daha sonra Midilli, Sakız ve Sisam (Samos) adaları da dahil edilecek. 
     
Kolaylaştırılmış vize için form, fotoğraf, pasaport fotokopisi, otel rezervasyonu yapıldığını kanıtlayan ''voucher'', yeterli miktarda para, gemi ya da uçak rezervasyonu, Türkiye'de SGK veya bir başka kurum sigortalısı ise buna dair sigorta karnesiyle 24 saat önceden başvuru yapılabilecek. 
     
Söz konusu adalardan diğer adalar ile kara arasında iç dolaşım yapılabilecek bir düzenleme olup olmayacağı henüz netlik kazanmadı.