Yunan askerlerinin öldürdüğü Türk kaptanın cenazesi hâlâ teslim edilmedi

Geçen günlerde karasularını ihlâl ettiği gerekçesiyle Yunan askerleri tarafından öldürülen Türk kaptanın ailesi, kardeşlerinin cenazesini bir haftadır alamadıklarını belirterek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım istedi.

Yunan askerlerinin öldürdüğü Türk kaptanın cenazesi hâlâ teslim edilmedi
21 Nisan 2014 Pazartesi 13:47 tarihinde eklendi.
Muğla’nın Bodrum ilçesinden sürat teknesiyle açılan 29 yaşındaki Mustafa Ateş, Yunan Sahil Güvenlik ekipleri tarafından Kos Adası açıklarında vurularak öldürülmüştü. Kardeşlerinden iki gün boyunca haber alamayan ailesi, durumu öğrenince yasa boğuldu. Yunan yetkililer tarafından Türk kaptanın cenazesi Kos Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Aile bireylerinin girişimlerine rağmen cenazeyi teslim etmeyen Yunan hükümeti, Türk kaptanın kaçak göçmen taşıdığını ve ihtarlara rağmen durmayınca öldürüldüğünü ileri sürdü.
 
'KARDEŞİM ŞEHİT OLDU'
 
Kardeşlerinin cenazesini almak için her yola başvuran Hataylı Ateş ailesi, son çare olarak Başbakan Erdoğan’a seslendi. Genç kaptanın ağabeyi Mehmet Ateş, Yunan askerlerinin kardeşlerini hunharca öldürdüğünü belirterek, “Yunan askerlerinin öldürdüğü kardeşim şehit olmuştur. Ben kardeşimi şehit olarak görüyorum. Şu güne kadar devlet yetkililerinden hiç kimse, başsağlığı için bizi arayıp sormadı. Biz Türkiye Cumhuriyeti’nin vatandaşıyız.” dedi. Yunanistan’da bulunan Türk konsolosunu da eleştiren Ateş, “Yunanistan’daki konsolos, sadece koltuk üzerinde. Kaymakamdan yardım istedik, elinden geleni yaptı. Atina’daki, Kos’taki büyükelçi nerede? Başbakan'a sesleniyorum, benim kardeşim mülteci taşırken öldürülmedi. Önce mülteci dediler, daha sonra mülteciden döndüler, tahmin üzerine dediler, daha sonra da tahrik etti dediler. Kardeşimin üzerinde pasaportu, uzak yol kaptanlığı belgesi, her şeyi vardı. Buradaki Sahil Güvenlik'e gelen bilgilerde, öldürüldüğünde üzerinde hiçbir şey yoktu denildi. Biz kardeşimi fotoğraflarla teyit ettik. Ben bu olayın kasıtlı olduğuna ve Yunan sularında olmadığına inanıyorum. Kardeşimi bize teşhis bile ettirmediler. Fotoğraflarda üç kurşunla vurulduğunu gördük. Vurulduğu tekneyi bile bize göstermediler. Bugüne kadar konsolosluk ve Dışişleri Bakanlığı’na neden bilgi verilmedi? Ben Başbakan’dan, bunun hesabını sormasını istiyorum.” şeklinde konuştu.
 
UKRAYNALI NİŞANLISI VARDI
 
Mehmet Ateş’in kısa bir süre önce nişanlandığı Ukraynalı Elena Dmitriev, ölüm haberini alır almaz Türkiye’ye geldi. Gözyaşlarına boğulan Dmitriev’i, Ateş’in ailesi güçlükle sakinleştirdi. Dmitriev, “Ben pazar günü memleketime gittim, çarşamba akşamı haber aldım. Türkiye’de yaşayan kız arkadaşımı aradım, çünkü iki gün boyunca telefon açmadı nişanlım. Arkadaşlarım haber verdi bana. Bana söyledi ama belli değil daha dediler. Belki o olmayabilir dediler. Dün sabah doğrulanınca hemen geri geldim. Ben internete baktım, sitede haber gördüm. Şoke oldum, çünkü gerçekler yazmıyordu orada. Orada yazılanlar yalandır. Biz yaklaşık iki yıl beraber yaşadık, evden işe gider gelirdi. Sabah işe gider. akşam eve gelirdi.” dedi.