Yunan botlarını Kaan kaçırdı!

Ege'de Türk balıkçıları taciz eden Yunanistan'a ilk kez bir 'SAT İntikal botu' ile karşılık verildi. Çizimini yapan ve bir trafik kazasında ölen İTÜ'lü Kaan'ın isminin verildiği hücumbotu gören Yunan Sahil Güvenliği anında kara sularımızı terk etti

Yunan botlarını Kaan kaçırdı!
28 Aralık 2014 Pazar 15:38 tarihinde eklendi.
Yunan donanmasının Ege karasularımızı ihlali ve tacizlerine Türk donanması anında karşılık veriyor. Yaklaşık bir ay önce yaşanan benzer bir olayda Yunan Sahil Güvenliği'ne ilk kez bir denizaltı ile karşılık verilmişti. Önceki gün de Bodrum'un Gümüşlük Mahallesi açıklarındaki Kardak Kayalıkları'nda bir ilk yaşandı. Kardak yakınına gelen Yunan Sahil Güvenlik botları, Türk balıkçıları ve gemilerini taciz etmeye başladı. Türk balıkçılar Yunan Sahil Güvenlik botlarının tacizinden kurtulmak için Çavuş Adası yakınına çekildi. Akşam saatlerinde Didim açıklarından saatte yaklaşık 63 mil hızla gelen ve bölgede ilk kez görülen 24 metre uzunluğundaki Sahil Güvenlik Komutanlığı’na ait Türkiye’de sadece iki tane bulunan intikal botu bölgeye geldi. Yunan botlarının Türk karasularını terk ederek, hızla uzaklaşmasını sağladı.
 
Kaan başladı babası tamamladı
 
Yunan botlarının bölgeden uzaklaştıran SAT İntikal botu, Türk donanmasında 'Kaan sınıfı' olarak geçiyor. Hikayesi ise göğüs kabartıcı olduğu kadar da trajik. Her şey İsveç, dünyanın ilk hayalet gemisi Vizby'i yaptıktan sonra başlıyor. Tuzla'daki Yonca Onuk Tersanesi'nin sahibi baba-oğul Onuklar da 'Biz de yapabiliriz' diyerek kolları sıvıyor. İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Bölümü öğrencisi Kaan Onuk çizimleri 1995 yılında tamamlıyor. Ancak 1 yıl sonra Boğaziçi Köprüsü'nde geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybediyor. Baba Ekber Onuk projeyi geliştirip Sahil Güvenlik'in hücümbot ihalesine katılıyor. Yüzde 100 yerli tek firma olan Yonca Onuk, ihaleyi kazanıyor. Sahil Güvenlik Komutanlığı da envanterine kattığı botları, jest olarak Kaan'ın adını veriyor.
 
Hayalet bot saatte 70 knot yapıyor
 
Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın saatte 70 knot, yani 120 kilometre hıza kadar çıkabilen "Kaan Sınıfı" botlarının başarısının ardında yatan neden uzay teknolojisinin kullanılması. Uzay teknolojisinin yakalanması için de kullanılan malzeme çok önemli. Bu yüzden Yonca Teknik Tersanesi hayalet gemide karbon, kevlar ve cam lifleri bulunan özel kompozit malzeme kullanıyor. Kıyı ve uluslararası sularda anti korsan, anti terör, koruma ve anti kaçakçılık için üretilen hücumbot, ağır hava şartlarında da kullanılabiliyor. Üzerinde SAM ve Hellfire füze sistemleri var. Ayrıca 12,7 mm veya 40 mm bomba atar bulunan botta, gece görüş sistemi de var. Kesik ve köşeli çizimleri sayesinde radara da yakalanmadığı için 'hayalet bot' olarak anılıyor.

Vatan Gazetesi