Yunan turizmcilere yeni umut kapısı

Yunanistan'ın Ege'deki turizm merkezlerinden Leros Adası'na 1 Eylül tarihinde yeni bir gümrük kapısı açılacağı belirtildi.

Yunan turizmcilere yeni umut kapısı
28 Ağustos 2014 Perşembe 18:11 tarihinde eklendi.
Son dönemde Türk turistlerle hareketlenen Yunan adalarının açılacak yeni gümrük kapısıyla birlikte canlılığını daha da artıracağı, Yunan işletmelerin dört gözle Türk müşterileri beklediği belirtildi.
 
Yunanistan'ın Ege'deki turizm merkezlerinden Leros Adası'na 1 Eylül tarihinde yeni bir gümrük kapısı açılacağı ve Türk turizmcilerin çıkarma yapacağı belirtildi. Leros Adası Kültür Turizm ve Tanıtma Komitesi Başkanı Sami Payizanoğlu açılışa; Bodrum Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Kocadon, Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon, Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi Başkanı Gündüz Nalbantoğlu ile Didimli turizmci ve yerel yönetim temsilcilerinin katılacağını belirtti. Kilimli (Kalimnos) ve Patmos'tan sonra Leros Adası'na açılacak yeni gümrük kapısı sayesinde Bodrum'dan adayı ziyaret edecek Türk ve yabancı turistlerin ulaşımının kolaylaştırılacağı belirtildi. Leros'a gitmek isteyenlerin artık İstanköy Adası'ndan giriş yapmak zorunda kalmayıp, doğrudan buraya gidebilecekleri kaydedildi.
 
BODRUM'LA ORTAK TURİZM PAKETİ 
 
Son yıllarda Yunanistan'ın Ege'deki adalarının turizm açısından oldukça sıkıntı yaşadığını belirten Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon, "Yunanistan'ın Ege adalarındaki turizmcileri son yıllarda çok büyük bir ekonomik kriz içine girdi. Türk tatilci Yunan turizmcinin kurtuluş ümidi, can simidi oldu. Yunan adalarındaki turizmciler bunun farkında. Bu nedenle birkaç yıl içindeki Ege'deki Türkiye'ye komşu tüm adalarda gümrük kapısı açarak gerek Türk gerekse de Türkiye'de tatilini geçiren yabancı turisti çekmek için hızla gümrük kapılarının sayısını arttırdılar. Leros Adası'da bunlardan biri oldu. Bodrumlu turizmciler ile yapacağımız görüşmelerde gümrük kapısının açılmasının ardından ortak turizm paketleri hazırlanabilir. Bu konuda iki ülkenin turizmcisi içinde yararlı olur" dedi.