Yunanistan Başbakanı Samaras Patrikhaneyi ziyaret etti

Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras Fener Rum Patrikhanesi'ni ziyaret etti.

Yunanistan Başbakanı Samaras Patrikhaneyi ziyaret etti
04 Mart 2013 Pazartesi 21:41 tarihinde eklendi.

 

Patrik Bartholomes ile görüşen Samaras daha sonra Aya Yorgi Kilisesi'ni gezerek mum yaktı.
 
Türkiye- Yunanistan arasında ikincisi düzenlenen Yüksek Düzeyli İşbirliği Toplantısı için sabah saatlerinde İstanbul'a gelen Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras bir dizi temasın ardından Saat17.30'da Balat'taki Fener Rum Patrikhanesi'ne geldi. Kapıda patrikhane görevlileri tarafından karşılanan Başbakan Samaras ile Fener Rum Partiriği Bartholomeos bir süre baş başa görüştü. Basınakapalı gerçekleşen görüşme sonrası Samaras ve Bartholomeos kameraların karşısına geçti. Yunanistan Başbakanı Samaras'ın Fener Rum Patriği Bartholomeos'u ziyaretine AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış da eşlik etti.
 
Yunanistan Dışişleri Bakanı Dimitris Avramopulos ve Kilise Meclisi Metropolitleri'nin de hazır bulunduğu ziyaret sırasında Patrik Bartholomeos, Türkiye'nin AB üyeliğini desteklediğini ve Avrupa'da katıldığı tüm toplantılarda bu görüşünü dile getirdiğini ifade etti.
 
Yunanistan Başbakanı Samaras'ın Bartholomeos'a" Meryem Ana" ikonası hediye ettiği ziyaret sırasında Bartholomeos da misafirleri arasında bulunan Bakan Bağış'a tespih hediye etti. Ziyaret'in ardından Patrikhane içindeki Aya Yorgi Kilisesi'ne geçen Samaras burada mum yaktı. Samaras'ın patrikhanede ayrılışı sırasında AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile Yunanistan Dışişleri Bakanı Dimitris Avramopulos'un birbirlerine sert bakışları objektiflere böyle yansıdı. Samaras, yaklaşık 1 saat süren ziyaretin ardından patrikhaneden ayrılarak havalimanına geçti.

DHA