Yunanistan çareyi Türkiye'de buldu

Yunanistan'ın Sakız Adası esnafı, Kurban Bayramı'nı fırsata dönüştürmek için Türkiye'deki ulusal gazetelerin eklerine ilan vermeye başladı.

Yunanistan çareyi Türkiyede buldu
02 Kasım 2011 Çarşamba 09:50 tarihinde eklendi.

 

Ekonomik krizle boğuşan Yunanistan'ın, krizden çıkışı turizmde ararken gazetelere Türkçe ilan vermesi dikkat çekti.
 
Bayram tatili yaklaşırken Yunanlı esnaf, farklı yöntemler deniyor. Sakız Adası'nda tatil yapmak isteyen Türkler için cazip seçenekler sunan ada esnafı, ilanlarla Türkleri adaya çekmeye çekmeye çalışıyor. Verilen ilanlar alışılmışın dışında, kuaförden pastaneye kadar birçok sektör yer alıyor.
 
Akşam'ın haberine göre o ilanlardan bazıları şöyle:
 
'Sakız Adası Sizi Bekliyor' diyerek çağrıda bulan komşu, 'Çok güzel, benzersiz, Çeşme'den sadece 30 dakika, günlük seferler, her şey bululunan bir çarşı pazarı ve tanımanız için sizi bekliyor' diyerek Türkleri Sakız Adası'na davet ediyor.
 
Manikür, pedikür, epilasyon, takma kirpik, kalıcı makyaj, profesyonel makyaj hizmeti veren Queens Kuaför Sakız Adası'na gidenler için yüzde 10 indirim uyguluyor.
 
Sakızlı kurabiye, sakızlı ve bademli masuraki, sakızlı ve bademli kurabiye satan 'a la crema' pastanesi de ilanla Türk müşteri arıyor.
 
Adada bulunan Santina Kallergi adlı optik mağazası ise, çeşitli marka gözlük ve güneş gözlüklerinde yüzde 50'ye kadar indirim yapacağını duyuruyor.
 
Sakız Adası ziyaretçilerini kahve keyfine davet eden Kafekoti, Ada'nın en güzel manzarası ve en güzel tatlar vaat ederek kahveye davet ediyor.
 
Eurocar adlı araç kiralama şirketi 'Bir arabadan daha fazlasını kiralıyabiliyorsun, yüzde 20-40 indirim' sloganıyla ilan verenler arasında.
 
9 EURO'YA SAKIZ ADASI
Sakız Adası'na gitmek isteyen tatilciler için Çeşme Limanı'ndan feribotlar kalkıyor. Çeşme'de faaliyet gösteren 3 turizm acentası, haftanın 5 günü Sakız'a seferler düzenliyor. Feribotların gidiş-dönüş ücreti ise kişi başı 9 Euro. Araçla gitmek isterseniz gidiş-dönüş, 50-180 Euro arası değişiyor.
 
GELİN EV SAHİBİ OLUN
Sakız Adası'nda 'Gelin ev sahibi olun' diyen bir inşaat firması ise, 'Sakız Adası'nın tarih dolu ve çok güzel Kambos bölgesinde, Prosakakidon sokağında, ünlü 'Argentiko' ve 'Perivoli' binaları yolunda, tamamlanma durumunda ve satışa hazır, beş tane yüksek estetikli ve üst yapı standartlı ev bulunmaktadır. Ağır ve sağlam yapılardır. Müthiş farklı bir şeydir' diyerek yatırımcıların dikkati çekmeye çalışıyor.