Yunanistan resme başvurdu

Yunanistan, 240 milyar euro borcu için 6 aylık "köprü anlaşma" için Euro Bölgesi'ne resmen başvurdu. Euro Bölgesi Başkanı Dijsselbloem, Yunanistan'ın talebinin kendilerine ulaştığını söyledi.

Yunanistan resme başvurdu
19 Şubat 2015 Perşembe 12:44 tarihinde eklendi, 5.123 kez okundu.
Kemer sıkma politikaları nedeniyle IMF-AB ve Avrupa Merkez Bankası'nın oluşturduğu Troyka ile anlaşamayan Yunanistan, 6 aylık "köprü anlaşma" için Euro Bölgesi'ne resmen başvurdu.
Euro Bölgesi Başkanı ve Hollanda Maliye Bakanı Jeroen Dijsselbloem, Yunanistan'ın mali programın 6 aylık süre için uzatılması için talepte bulunduğunu açıkladı.
 
Sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden açıklama yapan Dijsselbloem, "Yunanistan'ın 6 aylık erteleme talebini aldık" dedi. 
 
Euro Bölgesi maliye bakanları, mevcut kemer sıkma paketini kabul etmesi için Yunanistan'a yarına kadar süre tanımıştı.
 
ÇİPRAS MEVCUT PROGRAMA KARŞI ÇIKIYOR  
Atina, yeni teklifi 28 Şubat’ta süresi dolacak olan uluslararası kurtarma paketinden bağımsız bir "köprü anlaşma" olarak nitelendiriyor. 
 
Çipras hükümeti, Almanya başta olmak üzere Euro bölgesi ülkelerinin istediği ekonomik reformlar ve bütçe kesintileri içeren kurtarma paketinin uzatılmasına karşı çıkıyor.
 
FITCH DE UYARMIŞTI 
Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Yunanistan’ın resmi kreditörleri ile müzakerelerindeki gerilim politikasının ülkenin kredi profiline ilişkin riskleri artırdığını açıklamıştı. 
 
Müzakereler süresindeki gerilimin ülkenin finansmanı üzerindeki etkisinin belirsiz olduğunu belirten Fitch, belirsizlik ortamını yaşanan güven kaybından dolayı ekonomik zararı artırdığını vurgulamıştı.