Yunanistan yine karıştı

Avrupa çapında hükümetlerin kemer sıkma politikalarına karşı düzenlenen protestolar çerçevesinde Atina'da kamu çalışanları ve işçiler çeşitli gösteriler düzenledi.

Yunanistan yine karıştı
14 Kasım 2012 Çarşamba 17:12 tarihinde eklendi.

 

Yunanistan Kamu Çalışanları Federasyonu (ADEDY) ve Yunanistan İşçi Sendikaları Konfederasyonu (GSEE) çağrısıyla kamu çalışanları ve işçiler 12.00-15.00 saatleri arasında iş durdurma eylemi yaptı. 
     
İki federasyonun üyeleri, Klathmonos meydanında toplanarak parlamento binasının da bulunduğu Sintagma meydanına doğru yürüdü. 
     
Yüksek katılımla gerçekleşen gösteriye, ADEDY ve GSEE üyeleri dışında öğretmenler ve tren yolu çalışanları da katıldı. 
     
Göstericiler ''Artık yeter'' sloganları atarken, ''Troyka ülkeden dışarı'', ''Tasarrufa son, artık kalkınma zamanı'' yazılı pankartlar taşıdı. 
     
Çeşitli Avrupa ülkelerinden katılımların da olduğu protestolarda, göstericiler Yunanistan, İtalya, Portekiz ve İspanya bayrakları taşıdı. 
     
Parlamento önünde sloganlar atan protestocular, gösterilerle Avrupa'daki krizin bütün yükünün kendilerinin üzerinde olduğunu vurguladı. 
   
Bir grubun kafalarına poşet geçirerek "boğuluyoruz" mesajını verdiği gösteriler olaysız şekilde sona erdi. 
     
Yunanistan Kamu Çalışanları Federasyonu (ADEDY) Başkan Yardımcısı Grigoris Kalomiris, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Bugün tüm işçilerle birlikte sosyal ve iş haklarımızı, maaşlarımızı, emeklilik maaşlarımızı alt üst eden kemer sıkma eylemlerine karşı birlik içinde mücadele veriyoruz. Avrupa Birliği ülkelerinde ve ülkemizde uygulanan bu politikaların getirdiği bu krizden tek çıkış yolu borcun silinmesi. Bugün burada bulunmamızın bir başka sebebi ise ülkeyi bu hale getiren üçlü koalisyon hükümetinin gitmesi ve bunun olması için tek çaremiz halkın ayaklanması'' diye konuştu.