'Yunanistan'a yapılanlar terördür'

Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varufakis, İspanya'da yayınlanan " El Mundo" gazetesine verdiği özel röportajda Yunanistan'a yapılanları ‘terörizm’ olarak niteledi.

Yunanistana yapılanlar terördür
04 Temmuz 2015 Cumartesi 16:05 tarihinde eklendi.
Maliye Bakanı Yanis Varufakis, Troika ve Brüksel'in referandumda "Evet" oyu çıkması için uğraş verdiğini hatırlatarak bu durumun Yunan halkının aşağılanması anlamına geleceğini söyledi. Varufakis Avrupa'nın olağan sistemi eleştiren Yunanistan'daki Syrize ve İspanya'da ki Podemos gibi partilere de ihtiyacı olduğunu belirtti. Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varufakis ayrıca referandumdan "Evet" oyu çıkması halinde ise istifa edeceğini açıkladı.
 
Maliye Bakanı Yanis Varufakis El Mundo gazetesindeki röportajında, pazar günkü oylamada hangi sonuç çıkarsa çıksın Avrupa Birliği ile bir anlaşma olacağına inandığını vurgulayarak buna hem Yunanistan'ın hem de Brüksel'in ihtiyacı olduğunu ifade etti. Varufakis AB'nin üye ülkelerde demokrasi istemediğine de işaret ederek " onlar biz ne istiyorsak onu yapın diyorlar. Bize paket sunuyorlar onu yürürlüğe koymamızı istiyorlar. Biz bağımsız bir ülkeyiz. Yunanistan'ın geleceği ile ilgili kararları Yunan halkı verir. Ancak bu isteğimize sıcak bakmıyorlar. Bize danışma hakkı vermiyorlar" sözleri etti. AB'nin Yunanistan'a yaptığını şantaj olarak da yorumlayan Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varufakis, bunun demokrasiye aykırı olduğunu terörizm anlamına geleceğini kaydetti.
 
Yunanistan'ın kaybetmesinin kimsenin işine gelmeyeceğini de savunan Maliye Bakanı Varufakis " Eğer Yunanistan duvara çarparsa, trilyon dolarlar kaybolacak. Bu çok fazla para ve Avrupa'nın buna izin verebileceğine ihtimal vermiyorum" yorumunu yaptı. Referandumdan çıkabilecek bir evet karşısında istifasını vereceğini de sözlerine ekleyen Maliye bakanı "sanırım hükümetinde aynı yolu izleyecek" dedi.

DHA