Yunanistan'da 12 Türk dağcı kayboldu

Yunanistan'ın Pieria Dağı'nda 12 Türk dağcının kaybolduğu bildirildi

Yunanistanda 12 Türk dağcı kayboldu
24 Ocak 2015 Cumartesi 14:16 tarihinde eklendi.
YUNANİSTAN'ın Katerini yakınlarındaki Pieria dağında mahsur kaldığı sanılan 12 Türk'ün bulunması için bölgedeki itfaiye, Acil Afet Müdahale Birimi (EMAK), yerel avcılık ekipleri arama çalışmalarını sürdürüyor. Kurtarma çalışmaları Katerini şehrinin 20 kilometre kuzey batısındaki kayak merkezi Elatohori'nin de bulunduğu Pieria Ori dağlarında, Moshopotamu, Elatohori ve Katalonia köyleri arasındaki dağlık alanda yoğunlaştırıldı.
 
Avrupa Acil Yardım Hattı'nı dün telefonla arayan ve İngilizce konuşan bir kişi, önce Türk daha sonra da Bulgar vatandaşı olduğunu söyleyip kendilerinin 12 kişilik bir grupta dağlık alanda mahsur kaldıklarını söyledi. Yardım talebinde bulunduktan sonra ise görüşme kesildi. Çağrı üzerine Selanik İtfaiye Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Ekipler, yardım talebinde bulunanların aradığı telefona dünden bu yana ulaşamazken, en son sinyalin Katerini şehrinin 20 kilometre kuzey batısındaki kayak merkezi Elatohori'nin çevresinden alındığı bilgisi üzerine arama kurtarma çalışması başlatıldı.
 
Yunanistan Dağcılık Federasyonu yetkilileri bir taraftan çağrının doğruluğunu teyit etmeye çalışırken, diğer taraftan ise Türk olduğu sanılan 12 kişiyi bulmak için Katerini şehrinin 20 kilometre kuzey batısındaki kayak merkezi Elatohori'nin de bulunduğu Pieria Ori dağlarında, Moshopotamu, Elatohori ile Katalonia köyleri arasındaki dağlık alanda arama çalışmalarını yoğunlaştırdı. Selanik İtfaiye Müdürlüğü'ne bağlı 3 ekibin yanı sıra kurtarma çalışmasına Acil Afet Müdahale Birimi (EMAK), 7 polis devriye aracı, 1 özel dağ aracı ile yerel avcılık ekipleri destek veriyor. Kötü hava şartları nedeniyle helikopterin kurtarma çalışmalarına katılamadığı belirtildi.
 
Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Hayrettin Karaca, bölgeye Türk dağcıların gittiği yönünde kendilerinde bilgi olmadığını açıklayarak Yunanlı meslektaşlarının arama kurtarma çalışmalarıyla ilgili sürekli bilgi aldıklarını söyledi.
 
Türk olduğu sanılan ve kayboldukları düşünülen 12 kişinin arandığı bölgede, 1997 yılında uçak düşmüş, 41'i Yunanlı 70 yolcu hayatını kaybetmişti.

DHA