Yunanistan'da ada satın aldı

"Arap Baharı"nda öncü rol üstlenen Katar Emiri Hamid bin Halife El Tani, Yunanistan'da 5 milyon Euro karşılığında bir ada satın aldı.

Yunanistanda ada satın aldı
28 Nisan 2012 Cumartesi 16:57 tarihinde eklendi, 1.112 kez okundu.

 

Büyük bir ekonomik kriz yaşayan Yunanistan'da adaların satılması da gündeme gelmişti. Yunanistan'da hükümet ada satmadı ama bu ülkede yatırımı olan yabancı işadamları mülklerini elden çıkarmaya başladı. İyonya Denizi'nde bulunan Oxia adası eski sahibi Avusturalyalı bir işadamı tarafından Katar Emiri Hamid bin Halife El Tani'ye 5 milyon Euro karşılığında satıldı.
 
El Tani'nin 5 dönüm büyüklüğündeki Oxia adasını nisan ayı başında satın aldığı ortaya çıktı. Oxia adasının Avustralyalı sahibinin El Tani'yle sıkı bir pazarlık yaptığı da iddia edildi. Oxia adasını 6.9 milyon Euro karşılığında satmak isteyen Avustralyalı eski sahibin Katar Emiri El Tani'yi ikna edemediği ve 5 milyon Euro'ya razı olduğu belirtildi.
 
Ekonomik krizden çıkmak için büyük bir çaba harcayan Yunanistan'da kamuya ait arazi ve adaların özel sektöre devri için bir yasanın çıkarılması amacıyla hükümete baskı yapılıyor. Uluslararası emlak piyasasının da söz konusu yasanın çıkarılması için lobi yaptığı savunuluyor.
 
CEZANNE'IN ESERİNE 250 MİLYON DOLAR 
Geçtiğimiz şubat ayında Katar Emiri El Tani'nin kızı El Miyase Bint Hamad Bin Halife El Tani, modern sanatın babası olarak bilinen Fransız post-empresyonist ressam Paul Cezanne’ın “İskambil Oynayanlar” isimli yapıtını 250 milyon dolar karşılığında satın almıştı.

NTV