Yunanistan'da doğumlar azaldı

Ekonomik krizin olumsuz etkilerinin gün geçtikçe daha da belirgin hale geldiği Yunanistan'da, vatandaşlar daha önce ekonomik refahın sağladığı birçok alışkanlığından vazgeçmek zorunda kalırken, ülkenin birçok yerinde ilginç hırsızlık vakaları yaşanmaya başladı.

Yunanistanda doğumlar azaldı
23 Ekim 2011 Pazar 17:14 tarihinde eklendi.

Yunan basını, ekonomik kriz nedeniyle gelirleri azalan ailelerin günlük yaşamlarındaki tüm harcamalardan tasarruf etme yoluna gittiğini belirttiği haberlerinde, Yunanistan'da, son bir yıl içinde doğumlarda yüzde 15 oranında azalma kaydedildiğini bildirdi. 
    
Devletin doğum yardımlarını azaltması yüzünden daha önce özel hastanelerde sezaryenle doğum yapan anne adaylarının büyük bölümünün, devlet hastanelerine yöneldiği ifade edilen haberlerde, ekonomik kriz nedeniyle geçim sıkıntısı çeken çok sayıda ailenin de çocuklarını devlete ait bakımevlerine terk ettiği belirtildi. 
    
Haberlerde, dış ülkelere seyahatlerini hat safhada azaltan Yunanlıların, taverna alışkanlıklarını da değiştirdiği ve daha önce müzikli eğlence yerlerine giden ailelerin, kriz nedeniyle kendi semtlerindeki basit tavernaları tercih ettiği kaydedildi. 
    
Ekonomik krizin devlet mekanizmasına da olumsuz etkileri olduğu ifade edilen haberlerde, Yunan gizli servisi EYP'nin bu yılki konferansının "çiçek savaşı" geleneği yapılmadan müziksiz ve danssız bir şekilde sona erdiği, orduda yakıt parası kalmadığı, savaş gemilerinin yedek parça sıkıntısı içinde olduğu ve arızalanan uçakların ise diğer uçaklara yedek parça olarak kullanıldığı belirtildi. 
    
Bu arada, ekonomik krizin ortaya çıkmasıyla ülkenin birçok yerinde silahlı soygun vakaları gün geçtikçe artarken, daha önce görülmeyen ilginç hırsızlık vakalarının yaşanmaya başladığı bildirildi. 
    
Yunan medyasında çıkan haberlere göre, Larisa'daki bir kiliseden vaftiz kazanı çalındı. Bakırdan imal edilen ve değeri tahminen 1200 avro olan kazanın çalındığının, vaftiz töreni için kiliseye gelen papaz tarafından fark edildiği belirtilen haberlerde, kiliselerden daha önce de bazı eşyaların çalındığının görüldüğü, ancak vaftiz kazanının çalınmasına ilk kez tanık olunduğu ifade edildi. 
    
Kısa bir süre önce de başkent Atina'da, Ulusal Çağdaş Sanat Müzesi tarafından bir heykel yapımı için Kocia meydanına bırakılan çimento kalıplarının kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından çalınması üzerine, müze yetkilileri, meydana yeniden malzeme getirmiş ve çalınmaması için çevresini Yunan bayraklarıyla sarmıştı. Ancak sonraki gün malzemeler bayraklarla birlikte tekrar çalınmıştı. 
    
Müze Müdürü Anna Kafetsi, yaptığı açıklamada, Atina'nın en işlek ve kalabalık yerlerinden biri olan Kocia meydanında art arda yaşanan hırsızlıklardan duyduğu şaşkınlığı ifade ederek, "Bir sanat eseri yapımı için getirilen malzemelerin herkesin gözü önünde çalınmasının ayıp olduğunu" söylemişti.