Yunanistan'da doktorlar grevde

Yunanistan'da, mali krizle mücadele temelindeki reformlar çerçevesinde sağlık alanındaki uygulamalara ve sektörün yeni maaş çizelgesine itiraz eden doktorlar, yeni grev kararları aldı.

Yunanistanda doktorlar grevde
08 Ocak 2012 Pazar 13:40 tarihinde eklendi.

Yunanistan Hastane Doktorları Sendikası'ndan (OENGE) yapılan açıklamada, sosyal sigorta kurumu IKA'da çalışan doktorların art arda 24'er saatlik grevler şeklinde yapılacak eylem çerçevesinde 9-13 Ocak arasında işbaşı yapmayacakları bildirilirken, Atina Doktorlar Birliği (ISA) de özel sektördeki doktorların 9 ve 10 Ocak'ta 48 saatlik bir grev kararı aldığını açıkladı. 
    
Doktorların grevi süresince tüm özel ve devlet hastanelerinde yalnızca acil ve güvenlik ekiplerinin hazır bulunacağı bildirildi. 
    
Diğer yandan, devletten alacaklarını tahsil edemeyen eczacıların ise, ülkenin birçok yerinde sosyal sigortalılara ilaç vermeyi durdurduğu belirtildi. 
    
Daha önce, sosyal sigorta kurumlarının borçlarını ödememesi nedeniyle çalışamaz duruma geldiklerini belirterek uyarı grevleri gerçekleştiren eczacılar, eczanelerin alacaklarını tahsil edememesi durumunda 1 Ocak'tan itibaren sosyal sigortalılara ilaç vermeyi tamamen durduracaklarını açıklamışlardı. 
    
Bu arada, müze çalışanlarının önceden açıklanmayan 48 saatlik grevi nedeniyle ülkedeki tüm müze ve arkeolojik alanlar Cumartesi ve Pazar günü kapalı kaldı. 
    
Hafta sonunda ülkeyi ziyarete gelen turistlere grev nedeniyle bu yerlere giriş izni verilmezken, hükümetin maaşlarda yaptığı kısıtlamalara itiraz eden müze çalışanlarının, yeni maaş çizelgesine fazla mesai saatlerinin dahil edilmemesini protesto ettikleri bildirildi.