Yunanistan'da 'gurur' devrede!

İktidar ile muhalefetin, ülkeyi seçime götürecek başkaban üzerinde anlaşmaya vardığı Yunanistan’da, Brüksel'den istenen imza sıkıntısı yaşanıyor.

Yunanistanda gurur devrede!
08 Kasım 2011 Salı 20:51 tarihinde eklendi.

 

Resmi açıklama gelmese de iktidar ve muhalefetin ülkeyi seçime götürecek yeni başbakanı belirlediği Yunanistan’da, Brüksel’den gelen imza talebi sıkıntı yarattı.


Euro Grubu'nun, 6. kredi diliminin serbest bırakılması için yazılı ve imzalı irade beyanı talebine, Yeni Demokrasi Partisi lideri Andonis Samaras tepki gösterdi.


Samaras, bu konuda daha önce açıklamalarda bulunduğunu belirterek, "Milli gurur diye bir şey var. Bu açıklamalarımdan kimsenin şüphe duymasına izin vermiyorum" dedi.


Brüksel'den Samaras'ın bu açıklamasına anında gelen yanıtta ise, "Yunanistan'dan yazılı ve imzalı yanıt beklendiği" tekrarlandı.


Yunan basınında çıkan haberlere göre, Samaras'ın bu açıklamasına cevap veren AB Komisyonu'nun ekonomiden sorumlu üyesi Olli Rehn, "PASOK ve ND'nin imzaları olmadan 6. kredi diliminin serbest bırakılmayacağını" belirtti.


Rehn, "Tek yanlı referandum açıklamasından sonra güven ilişkilerimiz sarsıldı. Ve bu ilişkiler belirli yükümlülükler olmadan düzelmeyecek" diye konuştu.


Bu arada Yunan medyası, Samaras'ın bu konuda açıklama yapmakla Yunanistan'ın yükümlülüklerinden birini bloke ettiği, bunun da birlik hükümeti kurulması konusunda sürdürülen görüşmeleri çıkmaza soktuğu değerlendirmesinde bulundu.


Olli Rehn, daha önce yaptığı açıklamada, 6. kredi diliminin ödenmesinin kasım ayı içinde mümkün olduğunu belirterek, "Bunun için, yeni hükümetin açık ve net şekilde taahhütte bulunarak, ikinci paket doğrultusunda çalışmak için açık irade beyanı şartını yerine getirmesi gerektiğini" ifade etmişti.