Yunanlardan Erdoğan'a övgü

Atina'da yayımlanan haftalık To Vima gazetesi, Başbakan Erdoğan'ın, "Türkiye'yi IMF'ye bağımlılıktan kurtarıp, 10 yıl içinde ekonomik ve siyasi istikrara sahip göz önüne alınması gereken bir güce dönüştürdüğünü" yazdı.

Yunanlardan Erdoğana övgü
18 Aralık 2011 Pazar 14:04 tarihinde eklendi.

To Vima gazetesinin, "Türk Mucizesi-Erdoğan Yılın Adamı" başlığı altında tam sayfa olarak yayımlanan Türkiye ile ilgili yazısında, "Türkiye'nin, şu anda Avrupalıların hayal bile edemeyeceği bir ritm ile kalkındığı" belirtilerek, bunda en büyük payın Başbakan Erdoğan'a ait olduğu kaydedildi. 
    
Ülkenin gerçek verilere dayanan bugünkü ekonomik performansının, Türk liderlerin bu konuda övünmelerini haklı çıkardığı ifade edilen yazıda, "Ancak, bu konuda övünmeye en çok hakkı olan, çağdaş Türkiye'nin yaratıcısı Recep Tayyip Erdoğan'dır. IMF programlarına bağımlı bir ekonomiyi on yıl içinde mali ve siyasi istikrar sahibi gözönüne alınması gereken güce dönüştüren bir başkan. Türkiye şu anda, Avrupalıların en aldatıcı düşlerinde bile göremeyeceği ve sadece Çin'in rekabet edebileceği bir ritm ile kalkınıyor" denildi. 
    
Türkiye'in, son dönemde turizmin yanısıra, Avrupalı yatırımcılar için de "sevilen bir hedef" haline geldiği ifade edilen yazıda, 2011 yılının onuncu ayı itibarıyla Avrupa'dan Türkiye'ye yapılan yatırımların 11 milyar Avroyu aştığı, 2011 yılının üçüncü çeyreğinde de ithalatta azalma olurken, ihracatta ise görkemli bir yükseliş kaydedildiği vurgulandı. 
    
To vima gazetesinin, "Türkiye'nin, modern ve geleneksel bir toplumun özelliklerini bağdaştıran bir ülke olarak, Avrupa kulübüne üye olmakla flört ederken, aynı zamanda Arap dünyası ile de uyumlu ilişkiler sürdürdüğü" belirtilen yazısında, "Yabancıların gözünde, ülkenin görünümü oluşturan tüm özellikler Türk Başbakanın şahsında toplanıyor. Erdoğan, dünyanın lideri Barack Obama ile olduğu kadar, uluslararası sahnedeki eski ve yeni tüm paryalarla aynı rahatlıkla konuşabilen bir siyasetçiyi canladırıyor" ifadeleri kullanıldı.