Yurt dışına firar planı!

FETÖ'nün yurt dışına kaçacak mensupları için firar talimatnamesi hazırladığı ortaya çıktı. Talimatnamede, yasal ve yasadışı yollardan yurt dışına kaçacak örgüt mensuplarının dikkat etmeleri gereken hususlara işaret ediliyor.

Yurt dışına firar planı!
13 Kasım 2018 Salı 09:05 tarihinde eklendi.
15 Temmuz darbe girişiminin ardından örgüt dağılma sürecine girerken, birçok FETÖ'cü yurt dışına kaçtı. Örgüt üyelerinin önemli bir kısmı da sınırı geçemeden yakayı ele verdi. Bu yolla ağır darbe alan ve yeni yöntemler geliştiren FETÖ'nün, mensupları için hazırladığı talimatname deşifre oldu.
 
YAKAMALA KARARI OLUP OLMADIĞINI ÖĞRENİN
FETÖ üst yönetimi tarafından güvenli haberleşme yöntemiyle verilen ve istihbarat birimlerince ortaya çıkan talimatnamede, yurt dışına çıkacak örgüt üyelerinin nelere dikkat etmesi gerektiği anlatılıyor. Buna göre, öncelikle yurt dışına kaçacak örgüt mensuplarının imkanları dahilinde haklarında tutuklama ya da yakalama kararı olup olmadığını öğrenmeleri isteniyor. Daha sonra ise örgüt mensubunun hangi yoldan yurt dışına çıkacağını belirlemesi ve bunun bilgisini üst yöneticisine vermesi gerektiği belirtiliyor.
 
REFERANSI SAĞLAM KAÇAKÇI BULUN
Yasadışı yollardan yurt dışına kaçacak örgüt mensupları için verilen 'sağlam referans' talimatı dikkat çekiyor. Buna göre, örgüt mensuplarının referansları sağlam olan ve geçmiş dönemlerde çalışan insan kaçakçılarına ulaşarak firar faaliyetini gerçekleştirmeleri gerektiği talimatlandırılıyor.
 
YAKALAMAYI HUDUT KAPISINDAN ÖĞRENİN
Yurt dışına çıkış yasağı olup olmadığını bilmeyen örgüt mensupları için verilen talimat da dikkat çekti. Bu durumdaki örgüt mensuplarının yanlarına pasaportlarını almadan Sarp Sınır Kapısı'ndan Gürcistan'a geçmelerinin denemeleri vurgulanan talimatnamede, "Başarılı olunması halinde gitmek istediği ülkeye vize başvurusunda bulunarak legal yollardan Türkiye'den çıkın" deniliyor. (Yeni Şafak)