Yurt dışından araç getirmede yeni uygulama

TRAKYA Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü yabancı plakalı taşıtla Türkiye’ye giriş yapmak isteyenlerin kendi araçlarını sorgulaması için 'Süre Hesaplama' uygulaması başlattı.

Yurt dışından araç getirmede yeni uygulama
28 Mayıs 2016 Cumartesi 13:35 tarihinde eklendi.
Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü internet sitesinden paylaştığı yeni 'Süre Hesaplama' programı sayesinde, Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden yıllık izinleri geçirmek için yabancı plakalı araçlarıyla Türkiye’ye giriş yapmak isteyenlerin, kendi sorgulamasını yapıp sınır kapılarında kuyruk oluşmaması hedefliyor.
 
Yabancı plakalı araçların Türkiye’ye giriş tarihinden itibaren geriye doğru son 1 yıl içinde kesintili veya kesintisiz toplam 185 gün yurtdışında kalınması gerekiyor. Yurt dışından yabancı plakayla ülkeye daha kolay giriş yapmak için başlatıldığı söylenen uygulama hakkında Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü internet sitesinden yaptığı açıklamada: "Söz konusu sürenin daha kolay hesaplanabilmesi amacıyla Bölge Müdürlüğümüzce 'Süre Hesabı' uygulaması geliştirilmiş olup, bu uygulama ile kullanıcı tarafından Türkiye’de kalınan tarihler girilmek suretiyle yurtdışında kalınan süreler hesaplanmakta ve kişisel kullanıma mahsus yabancı plakalı araç getirme hakkı bulunup bulunmadığı sorgulanabilmektedir. Ayrıca kişisel kullanıma mahsus yabancı plakalı bir aracın, Türkiye’ye giriş çıkış yaptığı tarihler uygulamaya girildiği takdirde söz konusu aracın Türkiye’ye getirilip getirilemeyeceği de sorgulanabilmektedir” dendi.

DHA