"Yurt yöneticilerinin zafiyeti var"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Aydın'ın Nazilli ilçesindeki yetiştirme yurdunda küçük kızlara cinsel istismar olayında yurt yönetiminin zafiyetinin tespit edildiğini söyledi.

Yurt yöneticilerinin zafiyeti var
08 Kasım 2013 Cuma 21:28 tarihinde eklendi.

Tekirdağ Valiliği ziyareti sırasında gazetecilerin konuyla ilgili sorusunu cevaplayan Bakan Şahin, müfettiş raporundan sonra Aydın Valisi, Emniyet Müdürü ve Başsavcısını arayarak 'gereğinin yapılması' talimatını verdiğini aktardı.

Sorumluluğu olan kimsenin gözünün yaşına bakmayacaklarını anlatan Bakan Şahin, "Bu kurum, çok büyük bir kurum. Bu kurumun algısını toplum nezdindeki güvenilirliğini asla yıpratamayız. Eğer burada bireyden, kişiden kaynaklanan bir şey varsa hızlı bir şekilde de gerekli tedbiri alırız.

Biz kendimiz, 'Burada bu olabilir' diye raporumuzu götürdük yetkililere verdik, 'Bunun gereğini yapın' dedik. Yurdun dışından kişilerin karıştığı bir olay. Yurt yöneticilerinin ise zafiyeti görüldü." diye konuştu.

İdari ve adli soruşturmanın devam ettiğini belirten Şahin, Kim suçluysa ve kim burada farklı bir ihmal ve istismar yaptıysa, bunun Türk Ceza Kanunu'na göre cezası bellidir ve gereği yapılacaktır. Çünkü bize emanet edilen çocuklarımızı göz bebeğimiz gibi korumak durumundayız." açıklamasında bulundu.

Büyük bir kurum olduklarını ve personeli çok dikkatli seçtiklerini söyleyen Şahin, "Zaman zaman her toplulukta olacağı gibi, her kurumda olacağı gibi bazen yanlış insanlar olabiliyor. Onu halı altına süpürmeden, açık bir şekilde gereğini yapma iradesi ortaya koyduk." dedi.


CİHAN