Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı

Yurtdışındaki dil eğitiminde, dil okulları öğrenci merkezli hareket ederler. Öncelikleri öğrenci memnuniyeti ve kaliteli eğitim vermektir. Yurtdışı tecrübesi, öğrenciler için kaçırılmaması gereken fırsattır. Türkiye’deki eğitim sisteminden farklı işleyen sistem öğrenciler için daha faydalıdır. Yurtdışındaki okullarda Türkiye’deki gibi okumaya yönelik eğitim verilmez.

Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı
22 Ocak 2016 Cuma 00:16 tarihinde eklendi, 1.780 kez okundu.

 

Yurtdışındaki dil eğitiminde, dil okulları öğrenci merkezli hareket ederler. Öncelikleri öğrenci memnuniyeti ve kaliteli eğitim vermektir. Yurtdışı tecrübesi, öğrenciler için kaçırılmaması gereken fırsattır. Türkiye’deki eğitim sisteminden farklı işleyen sistem öğrenciler için daha faydalıdır. Yurtdışındaki okullarda Türkiye’deki gibi okumaya yönelik eğitim verilmez. Dil, hayatımız boyunca bize lazım olacağı için eğitimi, anadil olarak konuşulan ülke almak daha faydalıdır. Maliyetli olur diye düşünmeyin. Dil okulları her bütçeye uygun eğitim programları sunmaktadır. Kişisel istekler doğrultusunda, öğrenci kendine uygun olanı seçmelidir. Seçimi yaparken yurtdışı eğitim danışmanlığı kurumundan yardım almalısınız. Her biri alanında uzman, konuya hâkim, gönüllü olarak çalışan danışmanlar her aşamada size yardımcı olacaklardır. Gitmek istediğiniz okulun danışmanlarına başvurabileceğiniz gibi herhangi bir okulun danışmanından da yardım alabilirsiniz. Yurtdışı eğitim veren tüm ülkelerdeki okulların temsilciliklerinde bilgi alabilirsiniz. Buradaki gönüllü danışmanlar sürecin her aşamasında sizlere destek olurlar. Kayıt aşamasından, konaklamaya kadar tüm süreçle ilgilenirler. Ders günleri, saatleri, sosyal aktiviteler, sertifikanız hakkında sizleri bilgilendirirler. Türkiye’deki danışmanlar sizlerle okula gidebilir ya da oradaki temsilciliğe yönlendirirler. Her aşamada sizle ilgilenecek, kendinizi yalnız hissetmeyeceğiniz danışmanınız yanınızda olacaktır. Dil okullarına kaydınız alınırken dil seviyenize göre sınıflandırılırsınız. Gelişen teknoloji sayesinde online olarak bağlanıp sorunlarınıza çözüm arayabilirsiniz.
 

Yurtdışı dil eğitimleri, üniversitelerde, kolejlerde, yaz okullarında veya özel dil okullarında verilmektedir. Türkiye’dekinden farklı işleyen eğitim sistemi öğrencilere daha cazip gelmektedir. Üniversite eğitimini yurtdışında almak isteyenler akademik kariyerine orda devam etmek isteyenlerdir. Yaz okullarında verilen eğitim kısa dönem olduğu için öğrenciler genelde hem tatil hem eğitim olsun diyerek gitmektedirler. Bunlar dışında dil eğitimi veren özel okullar da talep görmektedir. Kurs sonunda dil okulları sertifika verirler. Bu da daha cazip hale getirir.
 

Yurtdışında dil eğitimi konusunda genellikle İngilizce olarak verilenler daha çok talep görmektedir. Bunun nedeni küreselleşen dünyada sistemin bunu getirmesidir. Dil okulları İngilizceyi; genel İngilizce, yoğun İngilizce, akademik İngilizce ve sınav İngilizcesi olarak vermektedirler. Genel İngilizce, İngilizceyi öğrenmek isteyenler ya da mevcut İngilizcesini geliştirmek isteyenlerin almak istediği İngilizcedir. Yurtdışında dil okullarında öğrendiğiniz dili sokakta pratiğe dökebilme şansı yakalarsınız. Genel İngilizce dersleri okuma, yazma, konuşma ve dinleme üzerinedir. Dili, kısa sürede öğrenmek ve konuşmak isteyenler için ise yoğun İngilizce programları uygulanır. Bu programlar en fazla talep gören programlardandır. Haftada 25 ile 40 saat arasında değişen ders programı hazırlanır. Akademik İngilizceler ise, İngilizcesi ortanın altında olan ve bu alanda ilerlemek isteyen öğrencilere uygulanan programdır. Öğrenciye lisans veya yüksek lisan yaparken öğrendiği dilin kalıcı olması için uygulanan programlardır. Akademik dil kurslarına bazı okullar her ay başlayabilmektedir. Bazıları ise senede 4 defa bu programı başlatırlar. Sınav İngilizcesi ise diğer kurslardan farklı olarak sınav içeriğine yönelik verilen dil kursudur.