Yurtdışında genç liderler yetiştirilecek

Yurtdışındakii yeni nesil Türklerin başarılı rol modelleri olarak yetişebilmeleri, sosyal ve kültürel hayata katkıda bulunabilmeleri amacıyla Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından düzenlenen Yurtdışı Genç Liderler Projesi ikinci grup ile devam ediyor.

24 Aralık 2013 Salı 20:35 tarihinde eklendi.
Programa başvurabilmek için adaylardan bazı şartlara sahip olması bekleniyor. Adayların eğitim, kültür, sanat veya teknoloji alanlarındaki başarısı, sivil toplum faaliyetlerindeki katılımının da dikkate alınacağı değerlendirmede ayrıca; Adayın Türk Vatandaşı olması veya vatandaşlıktan izinle çıkmış olması, Ortaöğretiminin (lise eğitiminin) tamamını yurtdışında tamamlamış olması, 1 Ocak 1991 ve 31 Aralık 1994 tarihleri arasında doğmuş olması, Anılan ülkelerden birinde Lisans veya Yüksek Lisans (tez ders aşamasında olan) öğrencisi olması, adaydan beklenen diğer özellikler olacak.
 
ADAYLAR 19 ÜLKEDEN BAŞVURABİLECEK
 
Genç Liderler 2014 programına Almanya, İsviçre, Belçika, Fransa, Finlandiya, İngiltere, İrlanda, İsveç, İtalya, Norveç, Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Japonya, Kazakistan, Romanya, Rusya Federasyonu, Suudi Arabistan'ın yanı sıra Afrika ve Latin Amerika ülkelerinden başvurular yapılabilecek.
 
BAŞVURULAR İNTERNET ÜZERİNDEN YAPILACAK
 
Başvurular yalnızca internet üzerinden yapılabilecek. 24 Aralık 2013 – 20 Ocak 2014 tarihleri arasında internet üzerinden başvuru yapmak isteyen adaylar, www.ytb.gov.tr/gencliderler2 adresinden de detaylı bilgi alabilecekler.

DHA