YURTKUR başvuru esasları belirlendi

Gençlik ve Spor Bakanlığı Yükseköğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu’nda (YURTKUR) 2013-1014 öğretim yılında barınmak ve burs-kredi almak isteyenler için başvuru esaslarını belirlendi.

YURTKUR başvuru esasları belirlendi
26 Temmuz 2013 Cuma 17:42 tarihinde eklendi.

Genel Müdür Prof. Dr. Recep Kaymakcan imzasıyla yayınlanan duyuruda; yeni öğretim yılında Lisans Yerleştirme Sınavı’na (LYS) girerek yurtiçi-yurtdışında ilk defa herhangi bir yükseköğretim programına girmeye hak kazanan hazırlık ve 1. sınıf öğrencilerinden yurtlarda barınmak isteyenler 29 Temmuz -12 Ağustos 2013 tarihleri arasında YURTKUR’un www.kyk.gov.tr internet adresinden müracaatta bulunabilecek.

Yüksel lisans, doktora, ön kayıt ve özel yetenek, dikey, yatay geçiş sınavı ile yükseköğretim programlarına girecek öğrencilerin yurt başvuruları 09 Eylül- 22 Eylül 2013 tarihleri arasında yine aynı adres üzerinden alınacak.

Herhangi bir yükseköğretim programına kayıtlı ara sınıf öğrencileri ise yurt başvuruları için (ön lisans, lisans ve yüksek lisans) 01 Temmuz – 12 Ağustos 2013 tarihleri arasında aynı adresten yapılacak.

Artık yıl öğrencileri ise yurt başvurularını 09 Eylül -22 Eylül 2013 tarihleri arasında yurt müdürlüklerinden yapabilecek.

Yüksekögretim kurumlarına ek kontenjanla yerleşecek öğrencilerin başvuruları da ÖSYM tarafından ek yerleştirme sonuçları açıklandıktan sonra internet yoluyla kabul edilecek.

Burs-kredi başvuruları 29 Temmuz – 29 Eylül 2013 tarihleri anasında YURTKUR’a ait internet sitesinden alınacak.


CİHAN