Yurttan ilk kar manzaraları

Kar, Türkiye'yi etkisi altına aldı. İşte kara teslim olan iller...

Yurttan ilk kar manzaraları
21 Kasım 2017 Salı 12:20 tarihinde eklendi, 1.091 kez okundu.
Kar, Türkiye'yi etkisi altına aldı. İşte kara teslim olan iller...
 
ANKARA'YA MEVSİMİN İLK KARI YAĞDI
 
Ankara’da sabah saatlerinde mevsimin ilk karı yağmaya başladı.
 
Kentin yüksek kesimlerinde etkili olan yağış araçların ve çatıların üzerini kar ile kapladı. Kar yağışı, Çankaya, Keçiören, Yenimahalle, Altındağ, Elmadağ, Balâ, Kızılcahamam, Çamlıdere, Haymana ve Gölbaşı’nın yüksek kesimlerinde etkili oldu. Başkent’in yüksek kesimlerindeki kar yağışının yanı sıra kent merkezinde de sağanak yağış etkili oldu. Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri şehrin dört bir yanında önlemler aldı.
 
 
 
ULUDAĞ'DA KAR KALINLIĞI 45 SANTİMETREYE ULAŞTI
 
Uludağ'da beklenen kar, erken yağdı. Hava sıcaklığının sıfırın altında 6 dereceye kadar düştüğü Uludağ'da dün başlayan ve gece boyunca etkili olan kar yağışı sonucu oteller bölgesinde kar kalınlığı 45 santimetreye ulaştı. Jandarma, buzlanma nedeniyle zincir takmayan araçların Uludağ'a çıkışına ve inişine izin vermiyor. Uludağ'da kar yağışının gün içersinde aralıklı olarak süreceği açıklandı. Kar yağışı Bursa'nın Orhaneli ve İznik ilçelerinin köylerinde de etkili oldu. Karayolları ekipleri yolların kapanmaması için çalışmalarını sürdürürken meteroloji soğuk havanın yarından sonra etkisini azaltacağını bildirdi.
 
 
 
BOLU DAĞI'NDA KAR ULAŞIMI ZORLAŞTIRDI
 
İstanbul - Ankara arasındaki en önemli geçiş noktası Bolu Dağı'nda etkili olan kar yağışı, ulaşımı yavaşlattı.
 
TEM ve D-100 yolunun Bolu Dağı geçişinde, sabaha karşı başlayan kar yağışı, sabahın ilk saatlerinde etkisini artırarak, devam etti. 900 rakımlı Bolu Dağı'nda kar kalınlığı, yer yer 50 santimetreye ulaştı. Karayolları ekipleri, TEM ve D-100 yolunda, küreme araçlarıyla kar temizleme ve tuzlama çalışması yaptı. Güzergahın bazı kesimlerinde 3 şeritli yol, tamamen beyaza büründü. Bazı bölümlerde ise yolun sol şeridi, kar nedeniyle trafiğe kapandı.
 
Sürücüler, TEM'in Bolu Dağı Tüneli mevkisinde, elektronik levhalarla hız yapmamaları konusunda uyarıldı. Trafik ekipleri de yol üzerinde denetimlerini artırdı.
 
 
 
KAZDAĞLARINA BEYAZ ÖRTÜ 
 
Çanakkale ve Balıkesir ili sınırları içinde kalan Kazdağları, mevsimin ilk karı ile beyaza büründü.
 
Kazdağları'nda havaların soğumasıyla birlikte gece saatlerinde kar yağdı. Kar kalınlığı bazı yerlerde 20 santimetreyi buldu. Kar yağışı nedeniyle beyaza bürünen Kazdağları'nda güneşin ilk ışıklarıyla, muhteşem bir görüntü ortaya çıktı. Yüksek kesimlerde kalan bazı dağ köyleri de beyaz örtüyle kaplandı. Amatör fotoğrafçılar, ortaya çıkan doğa güzelliğini görüntülemek için bölgeye geldi.
 
 
 
YOZGAT'TA KAR YAĞIŞI
 
Yozgat'ta mevsimin ilk kar yağışı, sabah saatlerinde başladı. Kent merkezi, beyaza büründü. 
 
Kentte, dün akşam saatlerinde etkili olan sağanak, sabaha karşı kar yağışına dönüştü. Yüksek kesimlerde kar kalınlığı, 5 santimetreye ulaştı. Bu bölgelerdeki yollarda ulaşım, zorlaştı. Kar yağışıyla kent merkezindeki binaların çatıları, parklar, yeşil alanlar ve araçlar beyaz örtüyle kaplandı.
 
 
 
KAR VE GÜL BİR ARADA
 
Peribacaları diyarı Kapadokya'da sabah başlayan kar yağışı aralıklarla devam ediyor. Yılın ilk kar yağışı ile birlikte Nevşehir’de güllerle bütünleşen kar doyumsuz bir güzellik ortaya çıkardı.
 
Nevşehir’de sabah saatlerinden itibaren  devam eden kar yağışı Nevşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından kentin çeşitli bulvar ve refüjlerine dikilen kırmızı güller üzerine düştükten sonra ayrı bir güzelliğe büründü.
 
 
 
NİĞDE'DE KAR YAĞIŞI
 
Niğde’de mevsimin ilk kar yağışı sabah saatlerinden itibaren etkili olmaya başladı.
 
Kent merkezinde bu sabah başlayan kar yağışı ile birlikte hava sıcaklığı düşerken, hasarlı kazalar meydana geldi. Niğde şehir merkezinde gece boyu sis etkili olurken, sabah saatlerinde kar yağışı başladı. Kar yağışının etkisini arttırmasıyla birlikte kent merkezi beyaza büründü. Emniyet yetkilileri, sürücüleri dikkatli araç kullanmaları konusunda uyardı.
 
 
 
DEMİRCİ'YE MEVSİMİN İLK KARI DÜŞTÜ
 
Manisa'nın Demirci ilçesinin yüksek kesimlerinde mevsimin ilk kar yağışı başladı.
 
Demirci'nin yüksek kesimlerinde yeni günün ilk saatlerinde kar yağışı etkili oldu. Demirci- Simav karayolu ile Demirci- Sındırgı karayolunun yüksek kesimlerde yer alan bölümlerinde kar yağışının devam ettiği belirtildi. Manisa Büyükşehir Belediyesi Demirci Koordinatörlüğü tarafından karla mücadele için çalışmaların başladığı belirtildi.