''Yürüyememek, sevgimize engel değil''

Sosyal paylaşım sitesinde tanıştığı Tuncay Özden ile ailesinin itirazı üzerine Denizli'ye kaçarak evlenen bedensel engelli Yıldız Özden, ikinci bebeğini kucağına almanın mutluluğunu yaşıyor.

19 Aralık 2012 Çarşamba 21:12 tarihinde eklendi.

 

Yıldız Özden, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir sosyal paylaşım sitesinde 2008 yılında tanıştığı eşi Tuncay Özden'in, doğuştan yürüme engelli olmasına rağmen kendisiyle evlenmek istediğini söyledi.
 
Annesi ile kendisini istemek üzere Şanlıurfa'ya gelen Özden'in, ailesinden olumsuz yanıt aldığını anlatan Yıldız Özden, Denizli'ye yerleşerek evlendiklerini, 1,5 yıl önce oğulları Abdülbaki'yi, 3 ay önce ise Eylül İkra'yı kucağına aldığını belirtti.
 
Eşi Tuncay Özden ile mutlu bir birliktelikleri olduğunu anlatan Özden, şöyle konuştu:
 
''Eşimle çok mutluyum. Birbirimizi çok seviyoruz. Bizim için yürüyememek sevmeye asla engel değildir. Bizim için en güzel hazinemiz çocuklarımızdır. İki tane çocuğumuz var, biri 1 buçuk yaşında, diğeri ise 3 aylık. Çocuklarımıza bakmak için elimizden geleni yapıyoruz. Eşimle tanışmadan önce hiç evlilik hayal etmezdim. Ama Tuncay'ı tanıdıktan sonra her şey değişti. İyi ki evlenmişiz. Günlerimiz artık daha güzel geçiyor.''
 
İnşaat işçisi Tuncay Özden ise yürüme engelli olan karısına çocuk bakımında ile ev işlerinde yardımcı olmaya çalıştığını, sevgisinin her geçen gün arttığını söyledi.
 
Yıldız Özden'in bedensel engelli olduğunu, kendisine evlenme teklif ettiğinde öğrendiğini dile getiren Özden, şunları kaydetti:
 
''İlk önce şaşırdım. Fakat ben eşime aşık olmuştum. Bizim için hiçbir şey değişmedi. Sevgim daha çok arttı. Evlenmeye karar verdik. Annem ile istemeye gittik. Ailesi ilk başta olmaz dedi ve karşı çıktı. Çünkü benim sağlam, boyumun posumun yerinde olduğunu söylediler. Eşimin durumunu anlattılar bana. Fakat ben sevmiştim. Eşimin engeli bizim aşkımıza engel olmadı. Evdeki işleri beraber yapıyoruz. O hazırlıyor ben yapıyorum yemekleri. İki tane çocuğumuz oldu. Evin genel temizliğine annem yardımcı oluyor. Diğer tüm işleri ben yapıyorum.''
 
Özden, Yıldız Özden'in akülü aracının bozuk olduğunu, hayırseverlerden akülü araç ile yardım malzemeleri yardımında bulunmalarını beklediklerini sözlerine ekledi.
 
Özden çifti, Kimse Yok Mu Derneği Denizli Şubesi'e yardım başvurusunda bulunmuş, dernek, dini nikahı bulunan çiftin resmi nikah kıydırması üzerine ev eşyalarını yenilemişti. AA muhabiri, çiftin, Denizli Belediyesi İncilipınar Nikah Salonu'nda düzenlenen nikah törenine konuk olmuştu.