Yüzen ahır Bandırma'ya yanaştı

BALIKESİR’in Bandırma İlçesi’ndeki Çelebi Limanı’na, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın izniyle besiciler için Brezilya’dan ithal edilen 9 bin 300 büyükbaş hayvan yapıldı.

Yüzen ahır Bandırmaya yanaştı
28 Haziran 2016 Salı 13:00 tarihinde eklendi.
BALIKESİR’in Bandırma İlçesi’ndeki Çelebi Limanı’na, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın izniyle besiciler için Brezilya’dan ithal edilen 9 bin 300 büyükbaş hayvan yapıldı. 'Yüzen ahır' olarak adlandırılan Panama bandıralı 'Kenoz' adlı canlı hayvan gemisiyle getirilen hayvanların üç gün içerisinde tahliye edileceği açıklandı.
Bandırma'ya her gelişinde yaydığı koku nedeniyle vatandaşların tepkisine neden olan ve Bandırma Çelebi Limanı'na yanaşan Panama bandıralı Kenoz adlı geminin taşıdığı, Ankara'taki Angos Hayvancılık Gıda San. Tic. Ltd. Şti. tarafından ithal edilen ve besicilere dağıtılacak 9 bin 300 adet büyükbaş hayvanın tahliyesine başlandı. 
 
Yetkililer tahliye işlemlerinin aralıksız gece ve gündüz hızla yapılarak 3 gün için gerçekleşeceğini ifade etti. Bandırma Çelebi Limanı’na gelen 9 bin 300 adet besili dana ile bir yıl içinde ithal edilen besili dana sayısı 30 bin 741 oldu.