Yüzsüz Lincoln!

"Sizden yıllık 2.5 milyon euro alıyorum. Aradaki farkı verin. Yoksa 2 yılda 5 milyon euro ödersiniz." Türkiye Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan ‘vergi yüzsüzleri’ listesini konuşurken, Galatasaray’ın baş derdi Cassio Lincoln ‘futbol yüzsüzleri’ klasma

03 Eylül 2009 Perşembe 12:23 tarihinde eklendi.

"Sizden yıllık 2.5 milyon euro alıyorum. Aradaki farkı verin. Yoksa 2 yılda 5 milyon euro ödersiniz."

Türkiye Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan ‘vergi yüzsüzleri’ listesini konuşurken, Galatasaray’ın baş derdi Cassio Lincoln ‘futbol yüzsüzleri’ klasmanında zirveyi kimseye bırakmayacağını bir kez daha gözler önüne serdi! Sarı-Kırmızılı yönetimi hayretler içinde bırakan gelişme, Michael Skibbe’nin takımı Eintracht Frankfurt’un Brezilyalı’ya talip olmasıyla başladı. Sezon başında Galatasaray yönetiminin sözleşmesini tek taraflı olarak feshettiği sambacı, transfer görüşmeleri için Alman kulübüyle masaya oturdu. G.Saray’da yıllık 2.5 milyon euroya oynayan ‘firari’ yıldız, Frankfurt’un kendisine yıllık 1 milyon 250 bin euro teklif etmesinin ardından telefona sarıldı.

-‘HİÇBİR YERE İMZA ATMAM’-

Galatasaray yetkililerine Frankfurt’la yaptığı görüşmeyi ve kendisine teklif edilen rakamı anlatan Cassio Lincoln, “G.Saray’daki ücretimle Frankfurt’un önerdiği rakam arasında yarı yarıya fark var. Eğer 1 milyon 250 bin euroyu siz
öderseniz Frankfurt ile sözleşme imzalarım” ifadesini kullandı. Eski futbolcularının talebi karşısında ağzı açık kalan Galatasaraylı yöneticiler “Hayır” yanıtını verince, Sarı-Kırmızılı ekipte yan gelip yattığı 2 yıl karşılığında 5 milyon euroyu cebine koyan Lincoln, yeni bir tehdit savurdu. Brezilyalı, “Galatasaray’la 2 yıllık daha sözleşmem var. Madem aradaki farkı ödeyerek başka bir kulübe gitmemi istemiyorsunuz, o zaman kalan 2 yıl için sözleşmemde yazan 5 milyon euroyu bana ödersiniz. Hiçbir kulüple anlaşmayarak bu parayı sizden alacağım” mesajını iletti.

-‘5 KURUŞ BİLE ALAMAZ’-

Cassio Lincoln’ün, Galatasaray yönetimine aktardığı 5 milyon euro konusunu FIFA’ya da bildirdiği öğrenildi. Talebini FIFA’ya yaptığı başvuruda da dile getiren Brezilyalı oyuncunun, 2 yıllık ücretinin tamamını Galatasaray Kulübü’nden talep ettiği belirtildi. Oynamadan para kazanmanın hesabını yapan Lincoln’e karşı ellerindeki delillerle birlikte atağa geçen Galatasaraylı yetkililerin ise Florya’da gerçekleştirdikleri konuşmalarda Brezilyalı futbolcunun bu isteğine karşılık olarak “Bizden 5 milyon euro değil, 5 kuruş bile alamaz. Onun bize tazminat ödemesini sağlayacağız” yorumunu yaptıkları ifade edildi.