Yüzünü eriten kişiyi affetti

Evlenme teklifini reddettiği adam tarafından yüzüne kezzap atılarak kör edilen kadın, kendisini bu hale getiren adamı kör etme hakkından vazgeçti

01 Ağustos 2011 Pazartesi 10:39 tarihinde eklendi.

 


 
İran’da evlenme teklifini reddettiği adam tarafından yüzüne kezzap atılarak kör edilen 34 yaşındaki Amine (Emine) Behrami, bugün kısasın yapılacağı hastanede son anda uygulamadan vazgeçerek kendisini bu hale getiren kişinin gözlerini bağışladı.
 
Başkent Tahran’da 2004 yılında Amine’nin yüzüne kezzap serperek gözlerinin kör olmasına neden olan Mecid Movahedi hakkında verilen kısas kararının bu sabah infaz edilmesi kararlaştırıldı. Tahran’daki Adliye Hastanesi’nde doktor gözetiminde yapılacak olan "kezzapla kör edilme" infazında Movahedi’nin bayıltıldıktan sonra gözlerine damlayla asit damlatacağı belirtildi. Ancak, Amine son anda suçluyu af ederek kısasından vazgeçti.
 
Amine yaptığı açıklamada, "Mecid’i 4 nedenden dolayı affettim; Allah rızası, ülkemi zor duruma sokmamak, sevdiği ailem ve kendi huzurum için. Mecid, kısastan önce bana küfürler yağdırıyordu ama onu affettim" dedi.
İran halkından onu unutmamalarını isteyen Amine tedavisinin için yardım istedi. Kısasın yapılacağı yerde hazır bulunan Amine’nin annesi, "Bu kararın çıkması için çok çaba sarf ettik. Kızımla, af yolunu seçtiği için iftihar ediyorum" dedi. Movahedi için verilen ceza Mayıs ayında yapılacağı halde infazı ertelenmişti.