Zabıta müdürüne bıçaklı saldırı

Rize Belediyesi Zabıta Müdürü Bayram Ali Sarı, makamında bir seyyar satıcının bıçaklı saldırısına uğradı. Ağır yaralanan Sarı, Rize Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Zabıta müdürüne bıçaklı saldırı
13 Şubat 2013 Çarşamba 17:41 tarihinde eklendi.

 

Rize Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Bayram Ali Sarı’nın yakınları ve meslektaşları hastane önünde gözyaşlarına boğuldu. Saldırgan seyyar satıcı Salih B. (45) ve yanındaki Paşaali C. (40) yakalanarak gözaltına alındı. Müdür Bayram Ali Sarı'yı hastanede ziyaret eden Rize Valisi Nurullah Çakır, saldırının, seyyar satıcılara yönelik düzenlemelerden kaynaklandığını düşündüklerini ifade etti.
 
Vali Çakır, “Saldırıyı yapanlar suç aletleriyle yakalandı. Bu tip saldırılara karşı üzülüyoruz. Devlet yetkilileri, kurum ve kuruluşlarımız, kendilerine söylenen tebliğleri yerine getirmek zorunda. Kurumdakilerin zor şartlarda çalıştıklarının farkındayım. Benim anladığım kadarıyla seyyar satıcılara yönelik düzenlemelerden kaynaklanan bir saldırı olmuştur.” dedi.
 
Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı ise “Rize’de bazı problemli tipler vardır. Bu saldırıyı yapanlar da bu tiplerdendir. Zabıta müdürümüzü ölüme sebebiyet verecek şekilde yaralamışlardır. Müdürümüz, daha önce bu kişilere karşı savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu. Dilerim bu saldırılar son olur. Bu zabıta müdürümüze değil bütün belediye çalışanı ve Rize halkına yapılan bir saldırıdır. Bundan sonra eğer adli makamlar benzer saldırılara karşı önlem almazsa, bizler de kendimizi korumakla ilgili tedbirleri farklı değerlendireceğiz.” diye konuştu.

CİHAN