Zabıtaydı,oyuncu oldu

Zonguldak Belediyesi'nde 1983'te zabıta memuru olarak işe başlayan, 11 yıldır da Kültür ve Sanat Merkezi Müdürü olarak görev yapan 51 yaşındaki Abdullah Bakır, tiyatro topluluğunun sahnelediği oyunlarda rol alırken, bazılarının da genel sanat yönetmenliğini üstleniyor.

Zabıtaydı,oyuncu oldu
16 Nisan 2014 Çarşamba 11:29 tarihinde eklendi.
Zonguldak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nde 15 yıl çalıştıktan sonra 5 yıl da Terminal Müdürü olarak görev yapan Abdullah Bakır, 2003'te Belediye Kültür ve Sanat Merkezi Müdürlüğü'ne (BKM) atandı. Bakır, bünyesinde Türk halk müziği, Türk sanat müziği koroları, tiyatro topluluğu grupları bulunan ve tiyatro, gitar, piyano, bağlama, keman, resim kurslarıyla yüzlerce kişiyi kültür sanatla buluşturan BKM'de oyunculuk da yapıyor. 
 
7 yıldır tiyatro topluluğunun sahnelediği birçok oyunda rol alan Bakır, bazı oyunların da genel sanat yönetmenliğini üstlendi. Bakır, İran asıllı Fransız Yazar Yasmina Reza'nın gerçek hayattan esinlenerek yazdığı, 3 arkadaşın dostluklarını sorgulamasını anlatan 'Sanat' adlı oyunda da rol aldı. Dün akşam BKM'de sahnelenen oyundaki 'İvan' rolüyle beğeni toplayan Bakır, izleyenlerden alkış aldı.
 
Bakır, BKM bünyesinde açtıkları çeşitli dallardaki kurslarla yoğun bir dönem geçirdiklerini söyledi. Oyunculuk kurslarına katılan öğrencilerin katılımıyla oluşturdukları tiyatro topluluğunun sahnelediği oyunları halkla buluşturduklarını belirten Bakır, şöyle konuştu:
 
"Bu oyunlarda 6-7 yıldır rol alıyorum. Ayrıca, sanat yönetmenliği yapıyorum. Halkımızın büyük beğenisi var. Halkımız istediği sürece biz de sahneye çıkacağız. Amacımız, tiyatroyu halkımıza sevdirmek. Bu konuda BKM marka oldu. Halkımız bizi destekliyor, hiçbir konuda bizi yalnız bırakmıyor. Sahne tozunu yuttuk, bu yüzden sahneyi seviyorum, ayrılamıyoruz. Böylece hem işin stresini atıyoruz hem de güzel şeyler sunuyoruz."

DHA