Zafer Bayramı Balıkesir'de de coşkuyla kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, Balıkesir'de de coşkuyla kutlandı

30 Ağustos 2014 Cumartesi 12:53 tarihinde eklendi, 1.039 kez okundu.

 Kutlamalara katılan vatandaşlar, ellerindeki Türk bayraklarıyla törene renk kattı.

Balıkesir'deki kutlamalar, saat 09.00'da Atatürk anıtına çelenk koyulmasıyla başladı. Daha sonra valilikte tebrik töreniyle devam etti. Ardından Atatürk Stadı önünde bulunan Kuvayi Milliye Meydanı'na geçildi.

Buradaki törene Vali Ahmet Turhan, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Garnizon ve Okullar Komutanı Tümgeneral Lokman Ali Yılmaz, Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan, İdare Mahkemesi Başkanı Cavit Erdem, askeri ve mülki erkân ile diğer vatandaşlar katıldı. Tören, Türk bayrağının göndere çekilmesi ve İstiklâl Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Vali Turhan, Başkan Uğur ve Tümgeneral Yılmaz'ın halkı selamlamasından sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Bakım Yüzbaşı Emre Kaya, zaferin nasıl kazanıldığını anlattı. Törende Bahçelievler Anadolu Lisesi 12. öğrencisi Hasene Kabak'ın okuduğu "30 Ağustos" adlı şiir büyük alkış aldı.

Ardından Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Ekibi'nin gösterisi de beğeniyle seyredildi. Gösterilerin ardından Astsubay Meslek Yüksek Okulu'ndan mezun olan öğrenciler ve Mehmetçikler, geçit törenine renk kattı. Gaziler töreni seyredenler tarafından büyük alkış alırken zırhlı birlik araçları da ilgi çekti.


CİHAN