Zafer Bayramı töreninde çelenk kazası

30 Ağustos Zaferi Bayramı Aydın’da da kutlandı. Törenler, sabah protokolün hükümet konağı önündeki Atatürk anıtına çelenk koyması, saygı duruşu ve İstiklâl Marşı ile başladı.

Zafer Bayramı töreninde çelenk kazası
30 Ağustos 2014 Cumartesi 13:45 tarihinde eklendi, 1.014 kez okundu.

Vali Erol Ayyıldız’ın çelenk koymasından sonra Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Murat Kırkaya da çelenk için anons edildi. İki asker eşliğinde getirilen çelenk, ayaklarından çıkarak yere düştü. Askerler ve diğer görevliler tarafından tekrar yerleştirildi.

Tümgeneral Kırkaya’dan sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu da çelenk koydu. Resmî törenden sonra CHP ve Atatürkçü Düşünce Derneği’nden bir grup, ayrı çelenk koyarak saygı duruşunda bulundu.

Kutlamalara İstasyon Meydanı’nda devam edildi. Vali Ayyıldız, Başkan Çerçioğlu ve Garnizon Komutanı Kırkaya'nın halkı selamlamasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı. Tören, halk oyunları ve mehter gösterileriyle sona erdi.

Vali Erol Ayyıldız, yaptığı yazılı açıklamada, “30 Ağustos, kahramanlık zaferidir. 30 Ağustos zaferi, ülkemizi parçalamak ve milletimizi esaret altına almak isteyen devletlere karşı yokluk içinde, en zor koşullarda ve her şeyin bittiği sanılan bir dönemde yüce milletimizin sarsılmaz azmi, yüksek iradesi, vatanseverliği ve kahramanlığı ile kazanılmış şanlı bir zaferdir.” dedi. 


CİHAN