Zam taksiciyi kesmedi

İstanbul'da taksilerin taksimetre açılış ücreti 2,95 liradan 3,20 liraya, kilometre başına ücret ise 1,83 liradan 2 liraya çıkartıldı. Yaklaşık 2 yıldır taksimetreye zam yapılmadığını belirten birçok taksici, zam oranını yetersiz buldu.

Zam taksiciyi kesmedi
28 Ağustos 2014 Perşembe 15:16 tarihinde eklendi.
İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Yahya Uğur’un, "27 Ağustos 2014 tarihinde yapılan UKOME toplantısı sonucu taksimetre tarifesi açılış 3.20, km 2.00 TL olarak revize edilmiştir. Ayar tarihi için bilgilendirme yapılacaktır." açıklaması İstanbul’daki taksicileri heyecanlandırdı. Zam oranını tatminkar bulmayan taksiciler, zammın eksik yapıldığını söyledi. 
 
Zammı yetersiz bulan Taksici İbrahim Masut, “Normalde bu zam yetersiz. Yaklaşık 2 yıldır zam gelmiyor. İki senenin sonrasında bu zam yeterli değil. Bugün mazot kaç para olmuş. Mazot kurtarmıyor. Normalde ikinci zammımızı almamız gerekiyordu. Bir zamla bizi avuttular. Kar oranları düştü. Geçen zamda mazot 3,5 TL’ydi. Şimdi mazot 5 liraya dayandı.” dedi. 
 
Zam oranını tatmin edici bulmayan Taksici Mehmet Karadeniz ise, “Uzun süredir zam gelmiyordu. Bu sürede mazot sürekli artıştaydı. Bu zam tatmin edici değil, avutucudur.” diye konuştu.