Zana'dan bir ilk daha!

İmralı'da çarptırıldığı ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken PKK’nın elebaşı Abdullah Öcalan’la görüşen Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana, şimdi de Erbil ve Kandil’e gidecek.

Zanadan bir ilk daha!
26 Ocak 2014 Pazar 13:57 tarihinde eklendi.
İmralı Adasında dün Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana ile birlikte Abdullah Öcalan ile görüşen HDP Genel Başkan Yardımcısı Sırrı Süreyya Önder, 2.5 saat süren görüşmenin detaylarını anlattı. Leyla Zana’nın Abdullah Öcalan ile görüşme talebinin olduğunu söyleyen Önder, "Sayın Öcalan da gündem dolayısıyla görüşmek istedi. İkisi de bir araya gelince görüşme gerçekleşti. Rutin çözüm serici görüşmeleri devam edecek" dedi. 
 
Görüşmede Leyla Zana’nın Abdullah Öcalan’a Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani’nin selam ve nezaket mesajını ilettiğini belirten Önder, Abdullah Öcalan’ın da Barzani’ye bir sayfalık bir mektup yazdığını anlattı. Sırrı Süreyya Önder, mektubun salı ya da çarşamba günü kendilerine verileceğini belirterek, "Mektubu aldıktan sonra Leyla hanım ile beraber hem sayın Barzani’yi ziyaret edeceğiz, hem de Kürt Ulusal Kongresinin diğer bilişenleri ile Erbil, Süleymaniye ve Kandil’de görüşmeler yapacağız" dedi.
 
İmralı’ya her 15- 20 günde gidip Öcalan’la görüştüklerini anımsatan Önder, "Normalde bu görüşme trafikleri tamamlandıkça yenisini yapıyorduk. Bazen 15 gün, bazen 20 gün bazen ayda bir görüşme yapıyorduk. BDP- HDP grubunun bütün vekillerinin zaten sayın Öcalan ile görüşme talebi var. Sayın Öcalan’ın da vardı. Bu görüşme ağırlıklı olarak Kürt Ulusal Kongresi ile ilgili oldu" diye konuştu.
 
ZANA İLK KEZ KANDİL’E ÇIKACAK
 
Abdullah Öcalan ile ilk olarak 1991 yılında Bekaa Vadisinde görüşen ve hakkında açılan davada 15 yıl hapis cezasına çarptırılan Leyla Zana, 23 yıl aradan sonra dün ilk kez Öcalan’la görüştü. Zana önümüzdeki hafta içinde Öcalan’ın mesajını iletmek için ilk kez Kandil Dağı’na çıkarak PKK yöneticileriyle bir araya gelecek.
 
Barzani ve Suriye’deki PYD arasında yaşanan gerginlik nedeniyle geçtiğimiz aylarda da arabuluculuk görevini yapan Leyla Zana, tarafları Erbil’de bir araya getirerek, birlikte hareket etmeleri konusunda önemli rol üstlenmişti.