Zanlının avukatı 26 bin 760 TL’yi ödedi

İzmir’in Bayraklı ilçesinde bir banka şubesinde soygun yapılarak 26 bin 760 liranın gasp edilmesi olayıyla ilgili gözaltına alınan Ü.N.’nin avukatı Murat Ergün, zanlının yakınları tarafından kendisine ulaştırılan 26 bin 760 lirayı bankaya ödedi.

Zanlının avukatı 26 bin 760 TLyi ödedi
23 Mart 2013 Cumartesi 00:21 tarihinde eklendi.

 

Bayraklı ilçesi Mustafa Kemal Caddesi'nde bulunan bir banka şubesinde geçtiğimiz 6 Mart tarihinde silahla giren kar maskeli bir kişi, güvenlik görevlisinin silahını alarak etkisiz hale getirerek bankadan 26 bin 760 lira gasp etmişti. Olay sonrası polis tarafından düzenlenen operasyonla yakalanan Ü.N., çıkarıldığı mahkemede suçunu itiraf etmiş ve tutuklanmıştı. Ü.N.’nin avukatı Murat Ergün, yakınları tarafından kendisine ulaştırılan 26 bin 760 lira tutarındaki parayı, soygunun gerçekleştirildiği banka şubesine getirerek şube müdürüne teslim etti. 
 
Ergün, müvekkili Ü.N.'nin yasa dışı yollarla insanlara borç veren ve karşılığında da yüksek kazanç elde eden kişilerin kendisine ve ailesine yönelik tehditleri nedeniyle baskı altında suça karıştığını öne sürerek, "Üzerindeki baskı nedeniyle oyuncak tabancayla, güvenlik görevlisi tarafından öldürülebileceği ihtimaline karşı kendi hayatını da tehlikeye atarak bu eylemi gerçekleştirmiş. Asıl yapılması gereken, tehdit ve baskının adli mercilere iletilmesiydi.

Artık bu aşamada, olayın telafi yollarını arıyoruz. Müvekkilimin anne ve babası oğullarına yönelik tehditlerden ve ihtiyacından haberdar değildi. Olayı duyduktan sonra telafisi için kredi bularak, banka şubesinden gasp edilen 26 bin 760 lira paranın ödenmesi için bana teslim ettiler. Ben de parayı banka müdürüne teslim ettim. Türk Ceza Kanunu'na göre böyle bir suçta etkin pişmanlık hükümleri uygulanabilir.

Etkin pişmanlık gereği, suçun sebep olduğu zararlar, dava açılmadan önce zarar görene verilmelidir. Bankaya gasp edilen parayı geri öderseniz etkin pişmanlık eylemini gerçekleştirdiğiniz için ceza miktarında önemli indirim sağlarsınız. Bu düşünceyle, bankadan gasp edilen para tutarını, pişmanlığın bir göstergesi olarak banka şubesindeki yetkililere teslim ettik. Zararı karşıladık, makbuzumuzu aldık. Pazartesi günü de evrakları savcılığa vereceğiz.” diye konuştu.

CİHAN