Zap Suyu'nda rafting keyfi

Hakkari Gençlik Hizmetleri Spor il Müdürlüğü tarafından Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında Zap Suyu'nda rafting yapıldı.

Zap Suyunda rafting keyfi
18 Mayıs 2013 Cumartesi 19:40 tarihinde eklendi, 1.254 kez okundu.

Hakkari Gençlik Hizmetleri Spor il Müdürlüğü tarafından Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında Zap Suyu'nda rafting yapıldı.

Hakkari Gençlik Hizmetleri Spor il Müdürlüğü tarafından Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında Zap Deresi'nde rafting yapıldı. Etkinlikler kapsamında, Depin Polis Kontrol Noktası da trafiğe kapatılıp önce halaylar çekildi, ardından da Zap'ta 'Umuda pedal çeviriyoruz' bisiklet turu düzenlendi. Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürü Reşit Güldal, barış sürecine destek sağlamak amacıylan Zap Vadisi'nde rafting ve bisiklet turu düzenlediklerini söyledi.

Yıllardır hep silah, mayın patlamaları ve çatışmalarla gündeme gelen Zap Vadisi, bu kez rafting ve bisiklet turu etkinliklerine ev sahipliği yaptı. Sabah saatlerinde kente 30 kilometre uzaklıkta bulunan Erziki mevkiinde genç kız ve erkeklerden oluşan 23 sporcunun katıldığı bin ile 2 bin metre arası kros yarışması, ardından da Zap Deresi'nde rafting yapıldı. Raftinge 16 kişi katıldı. Çanaklı Köyü'nde başlayan rafting, 2 botla yapıldı. Aralarında kadın öğretmenlerin de bulunduğu 16 kişilik rafting ekibinin 20 kilometrelik Zap Suyu'nda yaptıkları gösteri nefesleri kesti. Zaman zaman kayalıkların arasında kalıp zor anlar yaşayan rafting ekibi, yol boyunca vatandaşlar tarafından büyük bir ilgiyle izlendi.

Bugüne kadar hep çatışmalarla gündeme gelen Depin Polis Kontrol Noktası'nda ise halaylar çekildi, masa tenisi gösterisi yapıldı. Burada halay çekilip ardından Zap'ta 'Umuda pedal çeviriyoruz' bisiklet turu düzenlendi. Depin Köprüsü'nde başlayan bisiklet turu, Hakkari- Çukurca karayolundaki Çem Lokantası'nda son buldu.

Hakkari Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal, bugüne kadar hep kötü olaylarla anılan Depin Polis Kontrol Noktası'ndaki köprünün üzerinde etkinliklerin yapılıyor olmasının büyük bir mutluluk olduğunu belirti. Güldal, şöyle konuştu:

"Biz bugün bu köprünün üzerinde bu kötü anıların silinmesi ve güzelliklerin yaşanması adına bisiklet turu, rafting, masa tenisi gibi etkinlikler düzenledik. Bu etkinliğimizin amacı Türkiye'deki barış sürecine katkı sunmak ve Türkiye'de güzelliklere güzel şeyler katmaktır.

İstanbul 2020 olimpiyatlarına aday. Bu adaylığını Hakkarililer olarak canı gönülden destekliyoruz. Bütün yüreğimizle istanbul'la beraberiz. Biliyorsunuz İstanbul yıllarca bir sürü medeniyetlere ev sahipliği yapmış bir kent. İnşallah İstanbul'un bu adaylığı gerçekleşir."


CİHAN