Zara'nın tişörtleri Siirt'ten

Siirt'te faaliyet gösteren Garzan Tekstil, İspanya'nın ünlü Zara firmasına aylık 360 bin tişört üretiyor.

Zaranın tişörtleri Siirtten
12 Temmuz 2011 Salı 11:37 tarihinde eklendi, 2.710 kez okundu.

 

Garzan Tekstil Genel Müdürü Mehmet Nuri Çardak, yaklaşık 4 ay önce üretime başladıklarını, her türlü konfeksiyon ürünün üretilebildiği tekstil tesisinde toplam 180 kişinin istihdam edildiğini söyledi. 
     
Üretimini gerçekleştirdikleri ürünlerin çok kaliteli olduğunu ve bu nedenle büyük beğeni topladığını kaydeden Çardak, şöyle konuştu: 
   
 "Çok titiz çalıştığımız için kaliteli ürünler üretiyoruz. Bu nedenle dünya tekstil sektöründe önde gelen firmaları bizi tercih ediyor. Birkaç ay önce İspanyol Zara firmasının Türkiye Temsilcisi Sacit Batllo Siirt'e gelerek, tesisimizi gezerek, ürünlerimizi inceledi. Bu ziyaretin ardından firmayla bir yıl süreli anlaşmaya vardık. Anlaşma uyarınca Zara firmasına aylık 360 bin tişört üretiyoruz. Ürettiğimiz tişörtleri İstanbul'a gönderiyoruz. Zara firması da bu tişörtleri İstanbul'dan İspanya'ya gönderiyor. Daha sonra ürünlerimiz dünyanın dört bir yanındaki Zara mağazalarına dağıtılıyor." 
     
Çardak, bu üretim sayesinde Türkiye'ye döviz kazandırdıklarını ve Türkiye'yi tekstil alanında en güzel şekilde temsil ettikleri için çok mutlu olduklarının altını çizerek, "Amacımız üretim kapasitemizi arttırmak ve daha çok kişiye istihdam sağlamaktır. Aynı zamanda kentin ilk tekstil üreten firmasıyız. Başarımız diğer girişimcilere de örnek olacaktır" dedi.