Zarrab ve Gündeş'in yasak talebine mahkemeden kabul

Yolsuzluk ve rüşvet iddialarına ilişkin 17 Aralık 2013 tarihinde başlatılan soruşturma kapsamında, dosyaya ilişkin her türlü haber, röportaj, eleştiri ve dosya içeriklerine ilişkin soruşturma tamamlanıncaya kadar yayın yasağı konulması kararlaştırıldı.

Zarrab ve Gündeşin yasak talebine mahkemeden kabul
21 Ocak 2014 Salı 18:25 tarihinde eklendi.

Mahkeme, yayın yasağı kararını soruşturma kapsamında tutuklanan iş adamı Reza Sarraf ile Ebru Gündeş'in avukatlarının talebi üzerine verdi.

'Yolsuzluk ve rüşvet' iddialarına ilişkin 17 Aralık 2013 tarihinde başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan Rıza Sarraf ile eşi Ebru Gündeş'in avukatı, yazılı, görsel ve internet medyasında müvekkillerinin masumiyetini, soruşturmanın gizliliğini ve adil yargılanma ilkesini ihlal eden yayınlara sınırlama getirilmesini ve yayınların bu dosya kapsamıyla yasaklanmasını talep etti.

Talebi inceleyen İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi, soruşturma dosyasıyla ilgili olarak yazılı, görsel ve internet medyasında her türlü haber, röportaj, eleştiri ve dosyanın içerikleri ile alakalı (yalnızca haber niteliği taşıyanlar dışında) olarak soruşturma tamamlanıncaya kadar yayın yasağı konulmasına karar verdi.

Mahkeme, karar örneğinin, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ile Telekomünikasyon İletişim Başkanlığına (TİB) ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü aracılığıyla yazılı basın kurumlarına da ulaştırılmasına hükmetti.


CİHAN